2019-02-16 19:44


500.000 de ROMÂNI vor circula gratuit cu TRENUL, începând de ASTĂZI. Vezi ce categorii beneficiază de această facilitate

 |  01:02
 500.000 de ROMÂNI vor circula gratuit cu TRENUL, începând de ASTĂZI. Vezi ce categorii beneficiază de această facilitate

Guvernul a aprobat, marţi, normele metodologice privind acordarea facilităţii de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi, aproape o jumătate de milion de studenţi, masteranzi şi doctoranzi urmând să circule, de la 1 februarie, gratuit, cu trenul.

Studenţii români sau străini înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă - licenţă, master, doctorat - în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rutele călătoriilor, potrivit documentului adoptat de Guvern.

De transportul feroviar gratuit beneficiază şi elevii orfani, cei cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi aceia cărora li s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă.

La solicitarea federaţiilor studenţeşti, la jumătate din preţ vor călători şi elevii din învăţământul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat. Aceştia vor beneficia de tarif redus cu 50 la sută pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, arată reprezentanţii Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social (MCPDS).

Reduceri la transportul cu METROUL

"În urma consultării cu reprezentanţii studenţilor s-a hotărât şi accesibilizarea transportului cu metroul. Astfel, elevii din învăţământul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat, beneficiază de tarif redus cu 50 la sută pentru transportul cu metroul, pe bază de abonament lunar, în tot parcursul anului școlar", potrivit MCPDS.

De asemenea, studenţii români sau străini înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă - licenţă, master, doctorat - în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România, beneficiază de tarif redus cu 50 la sută pentru transportul cu metroul, pe bază de abonament lunar, în tot timpul anului universitar.

Totodată, studenţii orfani sau cei proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru transportul cu metroul, pe tot parcursul anului universitar, potrivit actului normativ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-01

TAGURI: studenti, masteranzi, doctoranzi, elevi, romani, tren, gratuit, reduceri, metrou
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TRENURILE SUNT CELE MAI SIGURE
01 Feb 2017

Sa luam legitimatiile de calatorie de la facultate.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...