2017-01-19 11:00

SOCIAL


50.000 de persoane vor protesta la Parlament, săptămâna viitoare. Capitala va fi paralizată de mitingul sindicaliştilor, pe 16 martie

 |  17:20
50.000 de persoane vor protesta la Parlament, săptămâna viitoare. Capitala va fi paralizată de  mitingul sindicaliştilor, pe 16 martie

Cele cinci confederaţiisindicale organizează în Capitală, în 16 martie, un miting la care estimează căvor participa 50.000 de persoane, sindicaliştii invitând la protest toţicetăţenii, întrucât Codul muncii asumat de Guvern îi va afecta pe toţiangajaţii. Sindicaliştii spun că dacă în urma mitingului din 16 martie nu vorfi rezolvate cererile lor, vor face grevă generală pentru care strâng semnăturipână pe 14 martie.

PreşedinteleBlocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat,ieri, că Guvernul a găsit singura soluţie la îndemână pentru a pedepsicetăţenii României prin Codul muncii. "Cele 200.000 de locuri de muncăanunţate de Guvern le vor viza pe cele ocupate pe salariul minim care dejaexistă şi nimeni nu le ocupă", a spus Costin. Liderul BNS a precizat că în 17 martie, după miting, liderii celor cinciconfederaţii vor stabili următorul pas. El a făcut apel la toţi lucrătorii dinRomânia nemulţumiţi de angajatorul lor să vină în Piaţa Constituţiei miercuri."Dacă anul trecut v-a fost frică să ieşiţi în stradă, acum nu mai aveţinimic de pierdut", a spus Costin.

PreşedinteleCartel Alfa, Bogdan Hossu, a dat detalii organizatorice despre mitingul din 16martie, precizând intrarea în Bucureşti se va face prin şase puncte, între orele 09.00 -12.00, iar mitingul se va desfăşura în intervalul 12.00 - 18.00.Hossu a spus că protestatarii vor aduce ouă demărimea XXL şi că pregătesc o surpriză în legătură cu pietrele despre carevorbeau în urmă cu câteva săptămâni. "Chemăm toţicetăţenii nemulţumiţi în stradă pentru a nu deveni sclavi ai angajatorului fiecă acesta este statul sau persoană privată. Actualul Cod al muncii transformălucrătorii în structuri dependente în totalitate de angajatori", a spusHossu.

PreşedinteleCSDR, Iacob Baciu, a subliniat faptul că modificările aduse la Codul munciivizează direct salariatul care va rămâne la discreţia angajatorului. "Vomavea numai zilieri, nu vom mai discuta despre profesii, ci despre muncitori.Statul român nu respectă Constituţia", a spus Baciu.

PreşedinteleCNSLR Frăţia, Marius Petcu, le-a atras atenţia tuturor cetăţenilor că trebuiesă înţeleagă pericolul viitor. "Dacă nu înţeleg pericolul pentru viitorullor, românii ori nu pricep mesajul nostru, ori nu există o cultură aprotestului", a spus Petcu.

Pe lângă traficul din Capitală şi din marileoraşe ale ţării, şi transportul feroviar ar putea fi îngreunat în ziuaprotestelor sindicale. Pe 16 martie,între orele 7.00 şi9.00, 24.000 de feroviari ar putea participa la o grevă deavertisment, nemulţumiţi fiind de lipsa contractelor şi instabilitatealocurilor de muncă.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image