2017-01-21 23:39

SOCIAL


50.000 de oameni, muşcaţi de câini

 |  19:01
50.000 de oameni, muşcaţi de câini

Prefectul Capitalei, Cristian Atănăsoaei, critică planul Primăriei Capitalei de a rezolva problema câinilor fără stăpân doar prin sterilizare şi lăsarea acestora apoi pe străzile oraşului.

Potrivit acestuia, PMB ar trebui să suporte cheltuielile cu tratamentul celor 50.000 de oameni care vor fi muşcaţi în continuare. Deşi noua lege pune la dispoziţia primarului mijloace legale pentru rezolvarea problemei în interesul oamenilor, prefectul nu îşi explică de ce acest interes este ignorat.

„Am observat că directorul ASPA, Robert Lorentz, doreşte să rezolve problema câinilor fără stăpân ca şi până acum, adică deloc. Dacă este o simplă atitudine personală a domnului Lorentz, este lipsită de importanţă. Însă, dacă această soluţie este strategia Primăriei Capitalei, atunci atragem atenţia că relocarea câinilor pe stradă, chiar şi sterilizaţi, nu va avea nici un efect asupra agresiunilor la care bucureştenii vor fi supuşi şi în viitor.

Având în vedere că, în ultimii ani, media persoanelor muşcate de câini a fost de aproximativ 10.000 de persoane pe an, cu siguranţă că soluţia pe care o propune Primăria Generală va perpetua această stare de fapt“, susţine Atănăsoaei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image