2018-10-17 08:40


Amenzi pentru câinele de la bloc

 |  21:00
Amenzi pentru câinele de la bloc

Legea maidanezilor ar putea aduce amenzi pentru toate persoanele care îndrăgesc patrupedele. Locuitorii de la bloc care dau de mâncare câinilor fără stăpân şi îi găzduiesc în scara blocului ar putea fi sancţionaţi drastic.

Persoanele care cresc câini sau adăpostesc în spaţiile publice, în afara proprietăţilor, riscă amenzi cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei, potrivit noilor reglementări din legea câinilor comunitari. Aceeaşi sancţiune este prevăzută şi pentru persoanele care abandonează animalele pe spaţiul public. Alte sancţiuni se referă la pedepsirea uciderii câinilor de către alte persoane decât medicul veterinar şi la pedepsirea cruzimilor comise faţă de aceste animale. Aceste fapte vor fi sancţionate cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 1.000 la 10.000 de lei. În plus, animalele abuzate vor fi confiscate de autorităţi.

Sterilizarea, obligatorie

Potrivit noilor dispoziţii,este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparţinând rasei comune, iar persoanele care dau spre revendicare şi adopţie câini au obligaţia să îi înregistreze în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân, reglementat de lege şi gestionat de către Colegiul Medicilor Veterinari, pe cheltuială proprie. Totodată, cei care au câini au obligaţia de a menţine igiena în spaţiile publice, în spaţiile adiacente acestora, în holurile şi căile de acces ale spaţiilor locative, în caz contrar riscând o amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei, menţionează avocatnet.ro.

Proteste internaţionale

Articolul potrivit căruia maidanezii pot fi eutanasiaţi a stârnit mânia organizaţiilor internaţionale pentru protecţia animalelor. Iubitorii de animale din Austria, Olanda, Germania, Elveţia şi Marea Britanie au pichetat acum două zile misiunile diplomatice ale României din aceste ţări pentru a cere preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge modificările aduse legii 155/2001, care permit eutanasierea câinilor fără stăpân. În faţa consulatului României la Hamburg, protestatarii au arborat un banner având ca imagine un câine comunitar şi mesajul "Guvernul României vrea să mă omoare. Ajută-mă şi salvează-mă!".

Consulul onorific al României la Hamburg, Klaus Rainer Kirchhoff, a ieşit în faţa reprezentanţei diplomatice şi a discutat cu ei, mărturisindu-le că el însuşi e proprietar al unui câine şi că le sprijină protestul. Reprezentanţii "Vier Pfoten" i-au înmânat simbolic o petiţie împotriva uciderii câinilor din ţaranoastră, semnată de 25.000 de cetăţeni germane, care va fi înmânată astăzi preşedintelui Traian Băsescu. La Londra, iubitorii de animale britanici s-au adunat vizavi de sediul Ambasadei României, arborând un uriaş banner cu un câine şi cu mesajul "Eu am dispărut, nu şi problema". Fundaţia a reuşit să strângă 60.000 de semnături împotriva legii, în doar o săptămână.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-06

TAGURI: caini, fata blocului, amenzi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IONESCU
01 Dec 2011

Daca acele persoane iubesc atat de mult cainii, sa vina in Romania si sa ii ia pe toti. Sa se bucure de ei asa cum ne bucuram noi acum cand stam cu sufletul la gura pana se intoarce copilul de la scoala.
Random imageUltimele stiri


loading...