2019-01-21 13:52


7.400 de candidaţi au susţinut examenul de definitivat. 16 eliminaţi pentru fraudă

 |  10:14
7.400 de candidaţi au susţinut examenul de definitivat. 16 eliminaţi pentru fraudă

Ministerul Educaţiei Naţionale informează că 7.400 de candidaţi au susţinut, joi, proba scrisă a examenului naţional de definitivat în învăţământ, iar 16 dintre ei au fost eliminaţi din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Potrivit MEN din cei 7.889 de candidaţi admişi pentru proba scrisă a examenului de definitivat s-au prezentat 7.400 dintre aceştia, adică 93,70%.

Din totalul candidaţilor prezenţi, 684 s-au retras, fie din motive personale (657), fie din motive medicale (27), iar alţi 16 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, potrivit MEN.

"Candidaţii eliminaţi au pierdut dreptul de înscriere la examenul naţional de definitivare în învăţământ pentru sesiunea următoare. Candidaţii care au decis să se retragă au avut posibilitatea de a solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere. În acest caz, lucrările nu vor fi evaluate, iar candidaţii în cauză au dreptul să se înscrie la sesiunea următoare", precizează MEN.

Candidaţii prezenţi la examen au susţinut în perioada ianuarie-iunie prima probă a examenului naţional de definitivat, care a constat în două inspecţii speciale la clasă. Nota pe care candidaţii o vor obţine la proba scrisă reprezintă nota de examen. Nota minimă pentru promovare este 8. Cadrele didactice care vor reuşi să promoveze examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Lucrările scrise se vor corecta în şase centre de evaluare, constituite la nivel naţional, iar afişarea rezultatelor se va face pe data de 23 iulie. Între 23 şi 24 iulie candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen, soluţionarea acestora urmând să se realizeze în intervalul 25 - 26 iulie. Pe data de 27 iulie se vor afişa rezultatele finale, potrivit MEN.

În sesiunea din acest an, MEN a decis să acorde debutanţilor cu un an vechime la catedră dreptul de participare la examen. De asemenea, o altă noutate constă în creşterea mediei minime de promovare a inspecţiilor la clasă de la 7 la 8, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-19
Citeste si:
Mii de profesori vor susţine joi examenul de definitivat în învăţământ
Proba scrisă la definitivat va avea loc pe 18 iulie la Colegiul Caragiale din Capitală
Definitivatul scris - pe 18 iulie
Proba scrisă a examenului de definitivat se va susţine pe 18 iulie

TAGURI: MEN, definitivat, examen, candidati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...