2018-11-19 05:09


A DESCHIS TREI PROCESE. Prinţul Paul cere 57.370 de metri pătraţi din fosta Fermă Regală Băneasa

 |  16:53
A DESCHIS TREI PROCESE. Prinţul Paul cere 57.370 de metri pătraţi din fosta Fermă Regală Băneasa

Prinţul Paul a dat în judecată Regia Autonomă Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA şi Ministerul Transporturilor, cerând în instanţă restituirea în natură a suprafeţei de 28.780 de metri pătraţi şi obligarea Ministerului Sănătăţii şi Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie “Cantacuzino” la restituirea în natură a 28.590 de metri pătraţi din imobilul de 268.764 metri pătraţi, cunoscut ca Ferma Regala Băneasa. De asemenea, Prinţul Paul a solicitat, în situaţia în care restituirea terenurilor în natură nu este posibilă, obligarea pârâţilor la acordarea unor imobile de aceeaşi valoare în compensare sau acordarea de măsuri reparatorii.

“Deşi notificarea a fost depusă în termen legal şi a fost însoţită de înscrisuri care demonstrează calitatea Regelui Carol al II-lea de proprietar al imobilului cunoscută ca Ferma Regală Băneasa, precum şi calitatea subsemnatului de persoană îndreptăţită la restituire, aceasta nu a fost soluţionată nici până în prezent de către pârâţi”, a arătat Prinţul Paul în acţiunea prin care solicită restituirea proprietăţii de la ROMATSA şi Ministerul Transporturilor. De asemenea, el a solicitat Tribunalului Bucureşti obligarea Institutului de CercetareDezvoltare pentru Protecţia Plantelor (ICDPP) Bucureşti la emiterea dispoziţiei de acordare de măsuri reparatorii prin echivalent pentru 25.642,96 metri pătraţi din suprafaţa de 204.460,379 metri pătraţi, informează Mediafax.

Potrivit plângerilor adresate instanţei, Prinţul Paul a cerut în 2002, în baza Legii 10/2001, privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, restituirea în natură a Fermei Regale Băneasa sau a echivalentului evaluat provizoriu la 2,1 milioane de dolari. Municipiul Bucureşti, prin primar, şi-a declinat competenţa către mai multe instituţii ale statului care deţineau diferite părţi din proprietate.

“Consiliul de Administraţie al ICDPP a constatat că subsemnatul am calitate de persoană îndreptăţită conform Legii 10/2001 în calitate de succesor în linie directă (nepot de fiu) al fostului proprietar, Regele Carol al II-lea, precum şi în baza drepturilor succesorale dobândite de la doamna Monique Urdărianu", a mai arătat Prinţul Paul în plângerea depusă în dosarul prin care a chemat în judecată ICDPP. El a menţionat că reprezentanţii ICDPP au constatat, printr-o decizie din 26 septembrie 2008, că imobilul cunoscut ca fosta Fermă Regală Băneasa a fost proprietatea lui Carol al II-lea şi că aceasta a trecut abuziv în proprietatea statului, în baza Decretului nr 38/27 mai 1948 al Marii Adunări Naţionale a Republicii Populare România privind intrarea în proprietatea statului a bunurilor Regelui Mihai şi a membrilor familiei regale, precum şi în baza Decretului nr. 905 al Consiliului de Miniştri din 19 iunie 1948.

Prin acelaşi act, reprezentanţii instituţiei au decis să-i restituie Prinţului Paul 170.924, 975 metri pătraţi, în natură, din 204.740 metri pătraţi, însă au respins cererea de restituire în natură a suprafeţei de 25.642,96 metri pătraţi, pentru că pe suprafaţa respectivă se aflau clădiri necesare desfăşurării activităţii de cercetare, urmând să analizeze variantele permise de Legea 10/2001, de acordare a măsurilor reparatorii prin echivalent. Întrucât în acest sens nu a mai fost luată o decizie, Prinţul Paul s-a adresat instanţei.

Dosarele au fost înregistrate la Tribunalul Bucureşti la jumătatea lunii iunie, dar până în prezent nu au fost stabilite primele termene de judecată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-13

TAGURI: print, paul, proces, instanta, ferma, regala, baneasa, dat, in, judecata, metri, patrati, teren
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHAI
13 Iul 2013

Paul de Lambrino nu are absolut niciun drept. De unde a avut bani fostul rege Carol 2 ? A muncit vreodata ? A primit comisioane de firmele care faceau afaceri cu statul (afaceri foarte dezavantajoase pentru Stat), primea comisioane de la casele de jocuri de noroc si chiar de la casele de toleranta. Toata averea fostului rege trebuie sa fie confiscata. Deja au plecat din tara, si el si Mihai, cu averi substantiale care nu le apartineau si care trebuie sa revina Statului.
Random imageUltimele stiri


loading...