2017-01-24 05:05


A început nebunia artificiilor

 |  16:52
A început nebunia artificiilor

Vânzătorii ambulanţi din pieţele aglomerate ale Capitalei s-au reprofilat deja pentru sezonul de iarnă şi îi îmbie pe trecători cu petarde şi artificii. Poliţia avertizează că legea nu s-a schimbat, iar singura dată când pot fi folosite obiecte pirotehnice este seara de Revelion.

Nestingheriţi, comercianţii ilegali şi-au găsit loc în zone precum Obor sau Complexul Europa. „Bomba, bomba!” sau „Petarde avem!” sunt principalele mesaje ale micilor speculanţi. În funcţie de puterea şi raza de acţiune, artificiile şi petardele costă de la 2 şi până la 60 de lei, însă trebuie să fiţi atenţi pentru că riscaţi să fiţi amendaţi dacă folosiţi obiecte pirotehnice puternice chiar şi în noaptea de Revelion.

Pe lângă comercianţii care sunt prinşi că vând la negru materiale, trebuie ştiut că şi utilizatorii neautorizaţi pot fi sancţionaţi de Poliţie. Amenda poate ajunge de la 2.000 şi până la 5.000 de lei, dar riscaţi şi trei luni de închisoare, în funcţie de gravitatea faptei. Singura perioadă în care pot fi vândute artificii este 27-31 decembrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-10

TAGURI: artificii, amenzi, revelion, vanzare, oborComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală