2018-12-19 10:26


Parcarea "la negru" în Centrul Vechi

 |  21:00
Parcarea "la negru" în Centrul Vechi

Teraseele din centrul istoric al Capitalei, care mai de care mai frumoasă şi mai ispititoare, aflate de-a lungul unor uliţe încă în plin proces de amenajare şi sub ziduri din care răzbate tainic un miros de urină şi pufoaică putrezită, sunt vizitate zilnic de mii de bucureşteni.

Din păcate, la un pas de kilometrul 0 al ţării, Bucureştiul istoric îşi întâmpină oaspeţii cu o carte de vizită deplorabilă, o imagine care nu face cinste unei Capitale cu veleităţi europene, o imagine a unui sat fără câini, în care autoritatea statului este îngenuncheată de mafioţi şi copilandri tuciurii care-ţi distrug maşina, dacă nu le dai lor bani. Cei care se deplasează seara cu autoturismele în zonă sunt nevoiţi să le lase la cheremul „parcagiilor” tuciurii care cer bani pentru un loc „bine păzit”!

Taxă de protecţie pe maşină: Logan 5 lei, Merţan 25

Fieful crailor de Curtea Veche, unde, pe vremea lui Ceauşescu, se vindea orice, de la blugi cu un singur crac, sigilaţi în ţiplă şi până la stimulatoare cardiace, pare să nu poată scăpa în veci de blestemul trecutului infracţional. Oricât s-ar strădui Primăria şi alte organizaţii iubitoare de Bucureşti să spoiască faţa perimetrului cuprins între Străzile Academiei, Smârdan, Lipscani şi Covaci, cartierul rămâne la cheremul găştilor de cartier, ţeparilor, bişniţarilor, hoţilor din buzunare şi taxatorilor de protecţie. Cei care au proasta inspiraţie să pătrundă cu maşinile pe străzile adiacente trebuie să cotizeze din greu parcagiilor, celor care pun stăpânire pe fiecare metru pătrat de Bucureşti Istoric, mereu atenţi la tot ce mişcă. Tineri, sau mai puţin tineri, de culoarea nopţii, se ivesc de nicăieri, de îndată ce crezi că ai găsit un loc liber, iar dacă nu vrei să rămâi „pe jantă” sau fără parbriz, e bine să le dai birul, câte 5, 10, 25 lei, în funcţie de marca maşinii. Ai Logan? Scoţi 5 lei. Te dai cu Merţanu, bagă 25!

Lipsa poliţiei - bucuria infractorilor

Se pare că acest fenomen nu poate fi stârpit de autorităţi în tot centrul, de la Piaţa Dorobanţi, Spitalul Universitar de Urgenţă şi până la Unirea. La doi paşi de sediul Poliţiei Capitalei, această „faună” îşi continuă tradiţia netulburată, în lumina chioară a străzii. E modul lor de viaţă. În fiecare minut, în parcarea de la Dorobanţi sunt cel puţin trei parcagii de 10-12 ani, postaţi din loc în loc, aşteptând clienţii. Unii dintre ei dorm chiar pe străzi, cuibăriţi în câte o pătură ţâmpuşită, prin cotloane sau în ruine.

Serile de weekend, când în centru au loc târguri şi festivaluri, viermuiala atinge cote maxime, spre bucuria şuţilor de buzunare, virtuozi ai subtilizării de portofele. Condiţiile sunt optime pentru pungaşi: zgomot, antren, înghesuială, slabă iluminare stradală sau inexistentă, lipsa poliţiei, posibilitatea de repliere rapidă în nenumăratele clădiri, o parte dintre ele locuite chiar de ei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-12

Mai multe imagini:
Parcarea
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHAI
15 Aug 2011

politia isi ia partea, altfel s-ar implica ;)
MIHAELA
15 Feb 2012

Eu prefer sa imi las masina mai departe si sa merg pe jos, decat sa dau bani la acesti paraziti. De vina sunt cei ce le dau bani si lipsa politiei. Eu am avut noroc odata sa fie o masina de politie in centru si am scapat de aceasta taxa. Ar trebui sa stea acolo 24h din 24h un echipaj de politie, pana ar extermina acesti gandaci de bucatarie.
BOGDAN
26 Feb 2012

Politia face ce stie mai bine, ciupeala. Si de la noi si de la ei. Politia nu se implica niciodata sa faca ceva parcagiilor, taximetristilor care nu au chef de curse noaptea decat fara aparat si cu pret marit, e.t.c.
Random imageUltimele stiri


loading...