2018-07-19 18:54


ACCES LA LECTURĂ. Bucureştenii pot dona cărţi pentru copiii de la sate. Vezi care sunt librăriile partenere

 |  16:56
ACCES LA LECTURĂ. Bucureştenii pot dona cărţi pentru copiii de la sate. Vezi care sunt librăriile partenere

Copiii din mediile rurale defavorizate vor putea beneficia de cărţi prin intermediul campaniei „Cu o carte schimbă o viaţă”, ce se va derula până pe 31 mai.

Campania World Vision are ca principal obiectiv dotarea bibliotecilor din 53 de comunităţi rurale cu cel puţin 15 000 de cărţi, reprezentând literatură beletristică, enciclopedii şi lucrări de specialitate. Demersul România poate fi susţinut atât prin donaţii financiare pe site-ul organizaţiei, în secţiunea dedicată campaniei , cât şi prin donaţii de cărţi în librăriile partenere din Bucureşti -librăria Cărtureşti (Verona, Muzeul Ţăranului Român, AFI Palace Cotroceni), librăria Mihai Eminescu din Piaţa Universităţii şi libraria Bastiliei din Piaţa Romană. Cărţile colectate în campanie, dar şi cele achiziţionate cu ajutorul donaţiilor online vor completa bibliotecile a 53 de şcoli din judeţele în care World Vision România derulează activităţi şi proiecte – Iaşi, Vaslui, Ialomiţa, Vâlcea, Dolj, Cluj şi Constanţa, astfel încât peste 15.000 de copii vor avea posibilitatea de a cunoaşte beneficiile lecturii.

Conform studiilor derulate de organizaţie, accesul la lectură al elevilor din mediul rural este scăzut, această situaţie fiind cauzată şi de faptul că, la sate, şansele de a avea o bibliotecă, chiar şi şcolară, sunt foarte mici. Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, în 2010 doar un sfert din unităţile şcolare din România erau dotate cu o bibliotecă. Acest aspect este cu atât mai îngrijorător, cu cât accesul la lectură are un efect major asupra dezvoltării intelectuale a elevilor. Spre exemplu, un studiu derulat de sociologii americani, pe parcursul a 20 de ani, în 27 de ţări, arată că un copil care a crescut într-o casă cu o bibliotecă de 500 de cărţi ajunge să aibă un nivel de educaţie similar cu acela pe care l-ar fi dobândit dacă ar fi avut părinţi cu educaţie universitară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-12-11

TAGURI: donatii, campanie, carte, biblioteca, saracie, copii, elevi

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.