2017-01-25 03:15


Achiziţii ilegale la Spitalul Witing

 |  21:00
Achiziţii ilegale la Spitalul Witing

Conducerea Spitalului CF Witing Bucureşti trebuie să plătească amenzi în valoare de 45.000 de lei pentru achiziţii ilegale. Spitalul Witing a pierdut procesul cu Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, prin care încerca să anuleze amenzile.

Spitalul Clinic Căi Gerate (CF) nr. 1 Witing, din Capitală, este bun de plată după ce a pierdut un proces cu Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). În semestrul I al lui 2010, ANRMAP a aplicat două amenzi de 10.000 şi 35.000 de lei Spitalului Witing, pentru neregulile depistate. Conducerea unităţii sanitare a contestat în instanţă decizia Autorităţii. Spitalul Witing a pierdut însă procesul cu ANRMAP.

Contactat telefonic de reporterii noştri, managerul Spitalului Witing, Nicolae Cătălin Dogioiu, a refuzat să comenteze subiectul.

ANRMAP a depistat, în 2010, următoarele nereguli la CF Witing:anunţ de atribuire publicat cu întârziere; act adiţional încheiat fără procedură şi încălcarea principiului proporţionalităţii. De asemenea, Spitalul Witing a mai primit două avertismente.

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a efectuat, în 2010, controale la toate spitalele CF din ţară, în urma neregulilor depistate fiind acordate mai multe avertismente şi amenzi contravenţionale. Spitalul Clinic CF2 Bucureşti a primit o amendă în valoare de 35.000 de lei, după ce ANRMAP a constatat că, la o achiziţie, nu s-a putut justifica negocierea fără publicare de anunţ, s-a menţionat marca în caietul de sarcini, s-a interzis subcontractarea şi nu s-a respectat termenul de minimum şase zile între data publicării invitaţiei de participare şi data depunerii ofertelor, iar anunţul de atribuire a fost publicat cu întârziere. Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara a primit cele mai multe avertismente, în număr de 20.

Scandal cu angajaţii

Conducerea Spitalului Witing nu se află la primul scandal. În luna septembrie, un angajat s-a adresat conducerii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), reclamând că i-a fost desfiinţat abuziv contractul de muncă de către managerul Cătălin Dogioiu. Angajatul susţine că i-a fost desfiinţat contractul de muncă în timp ce se afla în concediu medical.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02

TAGURI: spitalul witing, nicolae catalinComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGETA DUMITRU
15 Dec 2011

Din intamplare, am citit acest articol. Nu lucrez in acest domeniu, dar in calitate de cetatean pot sa comentez: 1. Dl. ziarist Laurentiu Mosoiu, va recomand sa vindeti ziare si este posibil ca anumiti cetateti sa va numeasca tot ziarist; 2. scrieti un articol despre un spital, care pierde un proces, iar vinovat de acest lucru, decideti dvs, ca este managerul care sigur este medic; 3. Consioderand ca aveti studii superioare, cum credeti ca un medic chiar si manager poate fi si avocat sau jurist? Ati facut cercetari si ati constatat ca nu exista serviciul "oficiu juridic" in acest spital?; 4. Am certitudinea ca aveti ceva personal cu dl.manager care este medic, nu jurist, se intelege si se observa modul tendentios abordat; 5. Concluzie: suntem intr-o continua regresie sociala, pentru ca multi paraziti si neprofesionisti mai avem in aceasta tara; nu muncim, nu ne responsabilizam, ne place sa ne victimizam,dar, trece luna si ne incasam salariile; Mare pacat de aceasta societate!!!! 5. Concluzie
ANDREEA
16 Dec 2011

Cita putere de decizie,credeti ca are Oficiul Juridic,d-na Georgeta Dumitru? ,,Daca,,-nu lucrati in aceasta institutie,faceti ceva cercetari si apoi exprimati-va opinia,asupra activitatii Oficiului Juridic.
ANDREEA
18 Apr 2012

Cu stupoare aflu ca,Spitalul Witing,este campion la amenzi,pentru fapte ce contravin legii!Cine suporta aceste amenzi?
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală