Acord între CNAS şi medici, dar cardurile de sănătate rămân în aer
2018-08-15 10:08


Acord între CNAS şi medici, dar cardurile de sănătate rămân în aer

 |  19:44
Acord între CNAS şi medici, dar cardurile de sănătate rămân în aer

Refuzul categoric al medicilor de familie de a se ocupa de distribuirea celor peste 7 milioane de carduri de sănătate i-a făcut pe reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să îşi regândească strategia. Astfel, toate anunţurile făcute în ultima săptămână de CNAS au eşuat, urmând ca un nou plan să fie transmis în perioada următoare.

În urma discuţiei dintre părţile implicate în negocierile care au avut loc în aceste zile, s-a ajuns la un acord, astfel că medicii nu vor mai avea nici o implicare în distribuirea cardurilor, în schimb le vor iniţializa. De asemenea, cititoarele, care trebuiau să fie achiziţionate individual de medici, vor fi cumpărate centralizat, prin licitaţie naţională, de autorităţi, iar plata şi distribuirea se vor face ulterior în urma unor negocieri. Pentru toate modificările, CNAS va trebui să anunţe cele mai bune variante şi să le transmită oficial pentru ca până la finalul anului, pacienţii să poată beneficia de cardurile de sănătate, considerate în acest moment singurele care ar putea pune capăt haosului din sistemul medical românesc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: minister, medici, sanatate, carduri, cnas, acord

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.

loading...