2017-01-23 08:41


Acord româno-israelian pentru muncitorii din cele două ţări

 |  16:55
Acord româno-israelian pentru muncitorii din cele două ţări

Drepturile sociale ale cetăţenilor israelieni din România, incluzând pensii, ajutoare de deces şi alocaţii pentru copii, vor fi calculate conform legislaţiei româneşti, procedură care va fi aplicată, ca reciprocitate, şi cetăţenilor români care lucrează în acest stat, cărora le va fi aplicată legea israeliană. Proiectul de lege a fost aprobat, miercuri, de Guvern.

Proiectul de lege ratifică acordul încheiat între România şi Israel în domeniul securităţii sociale şi va fi trimis Parlamentului pentru dezbatere în procedură de urgenţă. Ministrul muncii, Sulfina Barbu, a precizat că noul acord va fi aplicat legislaţiei româneşti privind pensiile pentru limită de vârstă, de invaliditate şi de urmaş, ajutoarele de deces şi alocaţiile pentru copii, precum şi legislaţiei israeliene în ceea ce priveşte asigurarea pentru bătrâneţe şi urmaşi, pentru invaliditate şi pentru copii.

„Dispoziţiile prezentului acord se vor aplica persoanelor care sunt sau au fost supuse legislaţiei unei părţi contractante sau legislaţiei ambelor părţi contractante, percum şi membrilor de familie şi urmaşilor acestor persoane. Acordul stabileşte drept principiu general că persoana care desfăşoară o activitate din care realizează venituri este supusă numai legislaţiei acelei părţi pe al cărei teritoriu persoana realizează activitatea respectivă. Avem şi situaţii în care persoanele desfăşoară activităţi şi în România, şi în Israel, iar în cazul acesta se va aplica legislaţia din ţara în care are domiciliul persoana respectivă”, a spus Sulfina Barbu.

Ministrul a arătat că documentul a fost negociat la iniţiativa autorităţilor române în perioada 2009-2010 şi a fost încheiat pe perioadă nedeterminată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-24

TAGURI: acord, Israel, munca, muncitori, pensii, alocatii, autoritati, ajutorComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image