2018-12-15 18:11


Adio patinoar pentru sportivi. Consiliul General a aprobat relocarea Spitalului SRI.

 |  21:01
Adio patinoar pentru sportivi. Consiliul General a aprobat relocarea Spitalului SRI.
P24

În şedinţa extraordinară a Consiliului General, s-a votat trecerea terenului destinat construcţiei unui patinoar pentru Spitalul SRI. Relocarea a fost solicitată de SRI deoarece imobilul în care funcţiona Spitalului Clinic de Urgenta Prof. dr. Agrippa lonescu a fost retrocedat proprietarilor. În plus, Ion Ţiriac, cel care se oferise să finanţeze construirea patinoarului a renunţat la investiţie.

Un teren de 11.382 mp a fost cedat de consilierii generali pentru relocarea Spitalului SRI pe Bulevardul Vasile Milea din sectorul 6. Terenul aparţine domeniului public al Capitalei şi va trece în domeniul public al statului.

“Secretariatul General al Guvernului ne-a comunicat faptul că Guvernul României a aprobat, în şedinţa din data de 11.11.2015, Nota Secretariatului General al Guvernului întocmită pe baza solicitării Serviciului Român de Informaţii, având ca obiect transmiterea unei cereri către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil cu suprafaţă de 11.382 mp, situat în municipiul Bucuresti, Bd. Vasile Milea nr. 5G, sector 6, din domeniul public al municipiului Bucureşti în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Serviciului Român de Informaţii, pentru stabilirea sediului Spitalului Clinic de Urgenţă Prof. dr. Agrippa lonescu”, se arată în expunerea de motive semnată de fostul primar general interimar Ştefănel Dan Marin.

SRI a solicitat Guvernului acest teren pentru că a expirat perioada de 5 ani, care obliga proprietarul să menţină afectaţiunea după retrocedarea terenului către proprietari. În acest interval SRI a plătit chirie pentru Spitalul Clinic de Urgenţă Prof. dr. Agrippa lonescu, aflat în prezent pe strada Arhitect Ion Mincu din Sectorul 1. “Solicitarea este justificată de necesitatea relocării spitalului într-un sediu nou, în vederea utilizării fondurilor instituţiei în mod economic, eficient şi

eficace, luând în considerare faptul că, în prezent, sediul spitalului se află într-un imobil pentru a cărui folosinţă Serviciul Român de Informaţii plăteşte chirie”, se arată în cererea transmisă Primăriei Capitalei de către Secretariatul General al Guvernului.

SRI pus pe economii

În prezent Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. dr. Agrippa lonescu” îşi desfăşoară activitatea în două locaţii, respectiv în sediul din municipiul Bucureşti şi în sediul din comuna Baloteşti, judeţul Ilfov. “În aplicarea prevederilor Legii nr. 10/2001, sediul din municipiul Bucureşti al Spitalului Clinic de Urgenţă «Prof. dr. Agrippa lonescu», situat pe strada Arhitect Ion Mincu nr. 5-7, sectorul 1, a fost restituit în natură, în totalitate, persoanelor îndreptăţite. Restituirea imobilului s-a realizat cu obligaţia de menţinere a afectaţiunii pentru o perioada de până la 5 ani, Serviciul Român de Informaţii achitând noilor proprietari o chirie lunară stabilită potrivit Hotărârilor Guvernului nr. 1886/2006 şi nr. 507/2014. În acest context, pentru utilizarea fondurilor publice în condiţii de economicitate, eficienţă şi eficacitate, în condiţiile în care, pe termen lung, închirierea imobilului nu reprezintă o soluţie viabilă, coroborat cu imposibilitatea dezvoltării unei investiţii strict necesară modernizării actualului sediu al spitalului pentru aducerea acestuia la standardele impuse în domeniul sănătăţii, au fost iniţiate demersurile legale pentru relocare într-un nou sediu cu destinaţia spital. Astfel, la nivelul municipiului Bucureşti a fost identificat un teren cu suprafaţa de 11.382 mp, situat în municipiul Bucureşti, Bulevardul Vasile Milea nr. 5G", se arată în cererea transmisă Guvernului de SRI.

Povestea patinoarului cu sfârşit nefericit

Cu doar un an în urmă, consilierii generali au aprobat transmiterea imobilului cu suprafaţa de 11.382 mp, din Bd. Vasile Milea nr. 5G, în folosinţa gratuită către Fundaţia Olimpică Româna pe o perioada de 15 ani pentru realizarea unui patinoar acoperit şi a unuia descoperit. Investiţia urma să fie făcută de omul de afaceri Ion Ţiriac. Ulterior, afaceristul a anunţat că renunţă la construirea patinoarelor pe acest teren, iar hotărârea prin care CGMB a dat în folosință gratuită terenul către Fundația Olimpică Română pentru realizarea celor două patinoare a fost revocată de drept.

„Am fost informaţi de Primăria Municipiului Bucureşti că prin Hotărârea Consiliului General 263/14.10.2012 a fost (re)acordat Fundaţiei Olimpice Române terenul necesar dezvoltării Patinoarului. Ulterior, la primirea efectivă a Hotărârii, am constatat că aceasta nu a fost semnată de Secretarul General al Municipiului Bucureşti aşa cum prevede legea, ceea ce înţelegem că atrage după sine invaliditatea actului şi implicit imposibilitatea de a intra în posesia terenului respectiv. Acest lucru înseamnă că vor apărea alte întârzieri în derularea proiectului, ceea ce atrage noi penalităţi din partea furnizorilor. Prin urmare vă informez pe această cale că mă văd nevoit să renunţ la construirea patinoarului pe acest teren urmând a explora alte variante mai predictibile”, motivează Ion Ţiriac decizia de a renunţa la construirea celor două patinoare.

Cele două patinoare urmau să fie folosite în principal de echipele de hochei pe gheaţă juniori şi de sportivii juniori care practică patinaj, pentru antrenamente şi pentru organizarea de competiţii sportive. În limita timputui disponibil, patinoarele puteau fi folosite şi pentru ntrenamentele sportivilor seniori. Juniori cu vârsta de până la 14 ani urmau să aibă acces gratuit. Primaria a decis anul trecut să dea acest teren în condiţiile în care lucrările la Patinoarul Mihai Flamaropol vor dura 24 de luni, timp în care acesta va fi impracticabil, iar sportivii nu ar fi avut unde să se antreneze.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-15

TAGURI: spital, sri, patinoar, relocare, sportivi, consiliul, general
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...