2017-01-21 02:05

SOCIAL


Adio chioşcuri lângă metrou

 |  21:00
Adio chioşcuri lângă metrou

Magazinele, florăriile, chioşcurile şi rulotele cu marfă vor dispărea din apropierea staţiilor de metrou ca urmare a unei decizii transmise de Metrorex. Şefii Regiei sunt nemulţumiţi de faptul că micii întreprinzători nu le-au cerut avizul înainte de a-şi începe afacerea. În schimb, chioşcurile din interiorul staţiilor de metrou vor funcţiona în continuare fără probleme.

Metrorex a transmis către toate primăriile de sector decizia luată, astfel că în perioada imediat următoare se va începe dezafectarea chioşcurilor şi chiar a panourilor publicitare sau automatele de cartele telefonice sau cafea. “În urma controlului pe teren efectuat de către personalul de specialitate al societăţii s-a constatat în zona minimă de siguranţă, protecţie şi funcţionalitate a metroului (sub limita de 10 metri de jur împrejurul acceselor în staţiile de metrou) a unor construcţii pentru care SC Metrorex SA nu a emis aviz”,conform adresei primite de cele şase primării. În aceeaşi solicitare, Metrorex precizează că măsurile de desfiinţare a construcţilor care nu au primit aviz să înceapă imediat. În ultimii ani, în jurul gurilor de metrou au “răsărit” zeci de florării, chioşcuri, covrigării, automate pentru cafea sau cartele telefonice, tarabe sau rulote mic.ro. Singurele care vor rămâne în picioare vor fi chioşcurile de ziare. Spaţiile închiriate şi panourile publicitare din staţiile de metrou aduc Metrorexului, dar şi sindicaliştilor câteva milioane de lei anual.

Piedone: Vom pune în aplicare hotărârea

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, susţine că va pune în aplicare cererea Metrorex începând de săptămâna viitoare.“Abia am primit şi noi o astfel de înştiinţare. De săptămâna viitoare vom începe să aducem la cunoştinţa comercianţilor aceste prevederi ale Metrorex. Care nu sunt chioşcuri de carte şi presă vor fi demolate. Însă, nici un comerciant nu va rămâne pe drumuri, aproape toţi vor avea spaţii în pieţele din apropiere”, a declarat acesta pentru portalul b365. Edilul a adăugat că vânzătorii vor beneficia de noi spaţii, în timp ce florarii ar putea fie grupaţi în câte 7-8 chioşcuri. “Mi-a plăcut ideea din Craiova, acolo unde nu sunt florării la fiecare colţ de stradă”, a mai afirmat oficialul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-05

TAGURI: chioscuri, metrouComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image