2017-01-24 13:17


Adio tratamente şi trimiteri gratuite pentru pacienţi! Medicii de familie refuză categoric să semneze noul contract-cadru

 |  19:15
Adio tratamente şi trimiteri gratuite pentru pacienţi! Medicii de familie refuză categoric să semneze noul contract-cadru

Reprezentanţii medicilor de familie auanunţat oficial, ieri, că nu semnează noul contract-cadru şi că, de la 1 iunie,vor lucra în regim exclusiv privat, în afara contractelor cu casele deasigurări.

"Pentruînceput, în prima perioadă de protest, pacienţii vor fi primiţi şi consultaţigratuit de către medici, iar dacă doresc accesul în sistemul de sănătate aşacum îl vede CNAS, îi vom îndruma către sediile caselor judeţene şi al CaseiNaţionale de Asigurări de Sănătate, pentru că acolo sunt banii pe care îiplătesc pentru asigurări de sănătate", se arată într-un comunicat semnatde Federaţia Naţională a PatronatelorMedicilor de Familie (FNPMF) şi deSocietatea Naţională de MedicinaFamiliei (SNMF).

Înopinia medicilor de familie, “modificările adusecontractului-cadru, publicate la 31 mai 2011 în Monitorul Oficial, rezolvăcâteva dintre numeroasele probleme cu care se confruntă sistemul medical însăproiectul de norme înrăutăţeşte o situaţie deja dezastruoasă a medicinei defamilie din România şi consfinţeşte lipsa totală de contact cu realitatea adecidenţilor din sănătate”. "Nuau fost luate în considerare soluţiile noastre, nu am primit niciodată răspuns,nu au existat consultări, nici măcar pentru ultimul proiect de norme de pe 26mai, propuse de CNAS. Propunerile noastre au fost depuse încă din luna martiela Comisiile de Sănătate din Camera Deputaţilor, dar au fost luate înconsiderare doar de Senat şi transformate în amendamente la actele emise deMinisterul Sănătăţii, în ceea ce priveşte cardul de sănătate, centrele depermanenţă şi reconversia profesională. Camera Deputaţilor este însă cameradecizională", se mai arată în comunicat.

Medicii de familie mai subliniază că ei lucrează“înfolosul pacienţilor, nu pentru CNAS”, iar încheierea contractului este doar modalitateaprin care le pot oferi pacienţilor asiguraţi drepturile cuvenite. "Deasemenea, reamintim CNAS că administrează banii plătiţi de populaţie pentru sănătate. Dacă acest contract nu poatefi încheiat, asiguraţii vor fi îndreptăţiţi să meargă cu chitanţele pentruserviciile medicale şi medicamentele cumpărate la preţ integral către CNASpentru decontare.Suntem convinşi că este momentul unei schimbări în sistemul sanitar românesc şimai ales în privinţa importanţei acordate asistenţei medicale primare, bazatuturor sistemelor de sănătate", concluzionează reprezentanţii medicilorde familie.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-07-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală