2018-12-15 23:42


Administratorul special al RADET dă asigurări că preţul gigacaloriei nu va crește

 |  14:51
Administratorul special al RADET dă asigurări că preţul gigacaloriei nu va crește

Administratorul special al RADET, Sorin Chiriță, a declarat, marți, că în perioada următoare nu va crește prețul gigacaloriei deoarece o mărire ar însemna o reducere a numărului de clienţi. Totodată, acesta a ţinut să precizeze că nu se vor face disponibilizări în rândul personalului instituției.

"În momentul de față noi avem un deficit de personal, avem în jur de o mie de persoane care ar putea să se angajeze la RADET, pentru că nu sunt acoperite toate posturile. Avem un personal îmbătrânit, avem multe cereri de ieșire la pensie și ne dorim ca în această perioadă să avem un aport de personal tânăr. (...) Prețul gigacaloriei nu se va mări, pentru că nu ne-am propus asta. Nu văd de ce am mări prețul gigacaloriei, pentru că o mărire ar însemna o reducere a numărului de clienți, prin debranșări", a afirmat Sorin Chiriţă, potrivit Agerpres.

Administratorul special al RADET a mai spus că o eventuală creștere de preț ar putea fi aplicată doar în baza unei decizii a Consiliului General al Capitalei (CGMB).

"În primul rând, începem inventarierea patrimoniului, în paralel cu organizarea și reorganizarea acestei Regii, pentru că am găsit o situație dezastruoasă. Direcțiile nu colaborau, nu existau proceduri, nu aveam o situație exactă cu privire la clienții noștri. Direcția de producție avea o situație, Direcția comercială altă situație. Acum am reușit să avem o situație exactă", a completat acesta.

Potrivit administratorului special al RADET, instituția se află într-o situație "inedită", în condiţiile în care se află în insolvență dar are încasări.

"Nu ne aflăm într-o situație, ca alte societăți care au intrat în insolvență și nu aveau această resursă. Singurul lucru pe care trebuie să ne concentrăm este: inventariere; reducerea cheltuielilor, în general, de funcționare a Regiei; o coordonare cu ELCEN, pentru că și ei se află în insolvență. Va trebui să avem un plan comun de reorganizare — noi fiind consumatori captivi în acest moment pentru ELCEN. (...) Noi am făcut o analiză că acest serviciu este destul de profitabil — ar putea fi profitabil în condițiile în care am reduce pierderile. Acum facem o analiză cu privire la aceste pierderi din sistem, pierderi tehnologice, dar și ca urmare a unor cheltuieli nesăbuite făcute pe parcursul anilor", a subliniat Sorin Chiriţă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-11

TAGURI: administrator, special, radet, pret, gigacalorie, nu, creste
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...