2018-11-19 07:19


UPDATE. Admiterea în liceu 2013 va decurge normal. Neregulile de la Evaluarea Naţională trebuie rezolvate

 |  07:17
UPDATE. Admiterea în liceu 2013 va decurge normal. Neregulile de la Evaluarea Naţională trebuie rezolvate

UPDATE ora 11.20: Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a se face în perioada 5 - 9 iulie, conform Calendarului admiterii în clasa a IX-a, învăţământ liceal de stat pentru anul şcolar 2013 - 2014.

"Pentru candidaţii proveniţi din alte judeţe, care doresc admiterea în unităţile de învăţământ liceal de stat din municipiul Bucureşti, Comisia de admitere a municipiului Bucureşti organizează un centru special de înscriere, la Şcoala Gimnazială 'Sfinţii Voievozi' din Str. Atelierului, nr.25, sector 1, Bucureşti (lângă Hotel Ibis, în apropierea Gării de Nord), telefon 021/3127572 sau 021/3179916, email sfinţiivoievozi@yahoo.com", precizează IŞMB într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, candidaţii se vor prezenta la centrul special de înscriere cu următoarele documente: fişa de înscriere eliberată de unitatea şcolară absolvită de candidat, fişa de înscriere va avea număr de înregistrare şi ştampila unităţii de învăţământ absolvită, B.I. sau C.I. al candidatului şi al părintelui/tutorelui - original şi copie xerox, număr de telefon pentru eventuale comunicări.IŞMB precizează că toţi candidaţii trebuie să fie însoţiţi de părinţi sau tutori, iar opţiunile din fişele de înscriere ale candidaţilor din alte judeţe vor fi completate la centrul special de înscriere, nu la şcoala de provenienţă.

În vederea completării opţiunilor pentru unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti, candidaţii vor beneficia la centrul special de înscriere de la Şcoala Gimnazială ''Sfinţii Voievozi'' de prezenţa profesorilor consilieri şi vor avea la dispoziţie, pentru consultare, broşura ''Admiterea în clasa a IX-a învăţământ preuniversitar de stat 2013 - 2014''.

Oficiali din Ministerul Educaţiei susţin că admiterea în liceu va decurge normal, dar mai înainte trebuie rezolvate neregulile de la Evaluarea Naţională pentru ca niciun candidat care a învăţat să nu sufere din cauza celor care au încercat să fraudeze examenul.

Precizările vin, la solicitarea Mediafax, după ce, joi, pe site-ul Ministerului Educaţiei, la secţiunea , a fost postat următorul mesaj: "Stimaţi părinţi. Facem eforturi să publicăm informaţiile care vă interesează în cel mai scurt timp".

Absolvenţii de clasa a VIII-a ar trebui să înceapă să completeze fişele de înscriere la liceu vineri, exprimându-şi opţiunile pentru anumite unităţi de învăţământ.

Joi, Comisia naţională de admitere trebuia să transmită către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia pe judeţ, iar vineri ar trebui afişată, în fiecare unitate de învăţământ gimnazial, lista candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere,  potrivit Metodologiei de admitere în liceu 2013.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-05
Citeste si:
Elevii care au luat Evaluarea Naţională pot depune, de vineri, fişele cu opţiuni pentru liceu

TAGURI: admitere, liceu, absolventi, 2013
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...