2019-01-22 07:10


Admiterea la liceu. TOTUL despre repartizarea computerizată

 |  13:50
Admiterea la liceu. TOTUL despre repartizarea computerizată

Admiterea la liceu se apropie. Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale au apărut pe 3 iulie. De vineri, 5 iulie, urmează admiterea la liceu pe bază de repartizare computerizată. Ministerul Educaţiei a creat un ghid pentru admiterea la liceu pentru ca repartizarea computerizată să se desfăşoare în condiţii optime.

Admiterea la liceu în anul şcolar 2013-2014 începe pe 5 iulie, cu completarea fişelor de admitere la liceu, fişe care vor fi prelucrate prin repartizare computerizată. Fişa de admitere la liceu  se va depune la sediul şcolii pe care elevii au absolvit-o.

Citeşte despre admiterea la liceu

Fişele de conţin opţiunile pentru liceele unde elevii vor să studieze, opţiuni care se fac în baza rezultatelor obţinute la Evaluarea Naţională.

Citeşte depre evaluarea naţională 2013 

Prima repartizare computerizată se va desfăşura pe 16 iulie, iar rezultatele vor fi afişate ziua următoare. După repartizarea computerizată, între 17 şi 26 iulie elevii vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost acceptaţi. Va exista şi o etapă secundă a repartizării computerizate.

Citeşte despre rezultatele finale 

Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere la liceu va avea loc pe data de 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee pe 25 şi 26 iulie.

Citeşte despre notele la Evaluarea Naţională 

Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place decât să nu intri deloc

Admiterea la liceu se bazează pe repartizarea computerizată, toţi elevii fiind obligaţi să-şi completeze opţiunile pe fişa de admitere în ordinea preferinţelor. Elevii sunt sfătuţi să indice opţiunile pentru admiterea la liceu pe care le doresc cel mai mult, chia dacă nu sunt siguri că media îi avantajează să intre la aceste opţiuni. Ministerul Educaţiei îndeamnă candidaţii să completeze un număr mare de opţiuni pe fişa de admitere la liceu pentru a nu risca să nu fie selecţionaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-04
Citeste si:
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013. Note şi rezultate finale afişate de EDU.ro
Rezultatele finale la Evaluarea Naţională. Notele obţinute în Bucureşti şi în judeţe
NOTELE la Evaluarea Naţională 2013! REZULTATE FINALE. Urmează Admiterea la liceu

TAGURI: admitere, admiterea, repartizare, repartizarea, liceu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...