2017-01-20 03:38

SOCIAL


Admiterea la masterat, numai după clasificarea universităţilor. Locurile la doctorat vor fi ocupate prin concurs

 |  17:54
Admiterea la masterat, numai după clasificarea universităţilor. Locurile la doctorat vor fi ocupate prin concurs
Universităţile care au anunţat concursuri de admitere lamaster în vară trebuie să schimbe data, întrucât competiţiile vor fi organizatedoar după clasificarea universităţilor, adică în septembrie. Totodată, locurilela doctorat vor fi ocupate prin concurs, a declarat secretarul de stat CătălinBaba.

„Universităţile care au planificat în iulie admiterea lamaster trebuie să schimbe data, întrucât concursul nu va putea fi organizatdecât în septembrie. În iulie este în plină desfăşurare procesul de clasificarea universităţilor. Locurile la master vor fi acordate numai în bazaclasificării universităţilor, întrucât nu toate instituţiile de învăţământîndeplinesc criteriile pentru organizarea acestei forme de pregătire”, aprecizat secretarul de stat pentru învăţământ superior din Ministerul EducaţieiCercetării Tineretului şi Sportului (MECTS), Cătălin Baba, citat de Mediafax.

De asemenea, pentru doctorat, în premieră, locurile vor fi scoase laconcurs. MECTS are 3.500 de locuri pentru doctorat care vor fiscoase la concurs. Competiţia este individuală,la ea participă conducătorul de doctorat care prezintă una sau mai multe temede cercetare pentru doctorat (teme de doctorat). Dacă nu va fi selectată nici otemă, atunci respectiva instituţie nu va primi locuri la doctorat. MECTS pregăteşte un cod al studiilor doctorale care vaprezenta modul în care vor fi organizate concursurile de doctorat şi şcoliledoctorale, a mai spus Cătălin Baba. În funcţie de temele câştigate la concurs,universităţile îşi vor putea scoate la concurs locurile la doctorat îninteriorul instituţiei.

în baza datelortransmise până în 23 mai de către fiecare instituţie de învăţământ superior,iar clasarea intenţionată într-o categorie superioară celei reale ar putea fisancţionată pentru declaraţii false.

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, a emis un ordin princare a solicitat conducerilor universităţilor de stat să realizeze, înaproximativ două săptămâni, un raport privind activitatea instituţiilor deînvăţământ superior pe ultimii cinci ani, în afară de 2011. În baza analizeiacestor rapoarte, se vor stabili, din toamnă, finanţările de la bugetul de statpentru universităţi şi numărul de locuri în cămine destinate studenţilorfiecărei instituţii de învăţământ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image