2018-11-14 17:38


Adoptare tacită. Punctul de pensie, la 40% din venit

 |  18:11
Adoptare tacită. Punctul de pensie, la 40% din venit

Senatul a adoptat tacit majorarea punctului de pensie la 40% din venit şi majorarea pensiilor foştilor membri CAP la 500 lei. O altă majorare cu încă 5% ar trebui operată de la 1 iulie 2017. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Trei propuneri legislative, cu termen de dezbatere în data de 2 noiembrie, au fost constatate luni de Senat. Acestea vizează majorarea valorii punctului de pensie, la 40% din venitul mediu brut de la 1 ianuarie 2017 şi la 45%, începând cu data de 1 iulie 2017. Cea de-a treia se referă la majorarea pensiilor foştilor membri ai cooperativelor agricole din agricultură, la 500 de lei. Prima propunere, adoptată tacit, este semnată de parlamentari de la PSD, ALDE, UNPR, independenţi şi minorităţi şi prevede majorarea valorii punctului de pensie, la 40% din venitul mediu brut de la 1 ianuarie 2017 şi apoi la 45%, începând cu data de 1 iulie 2017. Propunerea a fost iniţiată de senatoarea Cristiana Anghel. Proiectul de act normativ prevede ca “valoarea punctului de pensie să nu fie mai mică decât 40% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 iulie 2017”. Cealaltă iniţiativă, care a trecut tacit de Senat prevede majorarea pensiilor celor care au lucrat la CAP şi este iniţiată de senatorul PMP Haralambie Vochiţoiu.

“Trebuie să votăm acest proiect de lege atât de necesar celor care la ora asta au doar 350 de lei pensie. 500 de lei oricum este insuficient, dar anticipez corul de bocitoare din Ministerul de Finanţe, care ne va spune că nu sunt bani. (...) Guvernul trebuie să caute soluţii pentru aceşti români care au lucrat în agricultură şi au contribuit de-a lungul vieţii lor la construcţia acestei ţări”, declara în timpul dezbaterilor de la Comisia de muncă senatorul Haralambie Vochiţoiu. Comisia de muncă a adoptat raport favorabil propunerii legislative. A treia propunere legislativă vizează abrogarea art.23 alin.(a) din Ordonanţa de Urgenţă nr.11 din 23 martie 2004 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale şi este semnată de parlamentari de la PSD, ALDE şi PMP. Proiectul prevede evaluarea trimestrială a coşului minim de consum lunar, de către INS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-07

TAGURI: punct de pensie, camera deputatilor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
07 Noi 2016

DUPA CE SI-AU FACUT PENTRU EI PENSII SPECIALE NESIMTITE CLOACA DE IMPOSTORI S-AU GANDIT SA MITUIASCA PE ICI PE COLO MASA DE MANEVRA -PENSIONARII. ESTE MODUL PRIN CARE VOR SA CASTIGE VOTURI ARUNCAND CATEVA FARIMITURI PENSIONARILOR.SURSA DE FINANTARE. IOC. .VOR MARI TAXELE SI IMPOZITELE VA CRESTE RATA INFLATIEI VA CRESTEPRETUL ALIMENTELOR. MAFIOTII VOR RAMANE . TOT. IN. PARLAMENT IAR PENSIONARII CARE I-AU VOTAT MAI SARACI SI DIN NOU PACALITI. ASTA-I. ROMANIA. RUSINE !
ANONIMUS
08 Noi 2016

Pensii speciale au 8 000 de oameni. Care este legatura cu pensile celor 5,4 milioane !!!??? Cand s-a trecut la contributivitate s-a votat punctual de pensie la 45 % din sal med brut pe econimie . Este lege....unde este lege nu este tocmeala. Creste inflatia, ok Pensiile se indexeaza cu rata inflatiei. Pentu hoti exista bani in tara , pentru pensionari, nu !!! Pentu pensionari nu este vorba de firimituri, poate pt altii...
Random imageUltimele stiri


loading...