2018-10-16 08:50


Adrian Curaj: De când sunt ministru am donat banii primiți din calitatea de membru al ASSN

 |  12:04
Adrian Curaj: De când sunt ministru am donat banii primiți din calitatea de membru al ASSN

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a precizat, joi, că a devenit membru al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN) în 2015, iar de la numirea sa ca ministru a donat banii primiți din calitatea de membru al ASSN.

"Rațiunea de a fi membru vine din credința mea că educația, cercetarea și inovarea trebuie să fie la masă atunci când se discută, în cele mai înalte foruri, despre mecanisme de asigurare a securității naționale. Eu consider, și am declarat de multe ori, că investiția în educație, tehnologie și inovare este critică pentru competitivitatea României și bunăstarea cetățenilor ei, esențiale, la rândul lor, pentru incluziune și toleranță. De acestea din urmă depind, în mare parte, siguranța și securitatea României", a explicat ministrul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Adrian Curaj a mai spus că de la numirea sa în funcţia de ministru al Educației a donat banii primiți din calitatea de membru al ASSN.

"În ceea ce privește relevanța prezenței domnului Adrian Curaj într-o astfel de structură, precizăm că securitatea națională s-a reconceptualizat în ultimii ani și transcende zona de intelligence. Vorbim astăzi de sănătate, educație și inovare ca elemente majore de asigurare a securității naționale și dinamica este la nivel global, nu doar în România. Această abordare este cu atât mai necesară cu cât migrația și accesul refugiaților la educație, în țările primitoare, reprezintă o problemă de securitate națională și la nivel european. Și cyber-securitatea este importantă, mai ales când vorbim de educație și tehnologia informației, despre modul în care ne educăm copiii și le creștem capacitatea de a conștientiza potențialele riscuri ale mediului virtual. Aceasta, cu atât mai mult cu cât, în atribuțiile Academiei, intră implicarea în elaborarea programelor de cercetare științifică ale Ministerului Educației și ale altor ministere, precum și fundamentarea, argumentarea și expertizarea științifică a opțiunilor din sistemul de apărare și ordine publică și siguranță publică", se precizează în comunicatul Ministerului Educaţiei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-21

TAGURI: adrian curaj, ministru, doneaza, bani, primeste, calitat, membru, assn
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AMERICANUL
21 Ian 2016

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj (ce poate fi banuit ca este si el un NENE sub ACOPERIRE) ESTE SUBORDONAT IZMENARULUI pretins ACADEMICIAN Oprea.G. deoarece face SI EL PARTE DIN Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale FONDATA IN MOD ABUZIV SI ILEGAL DE ACEST PLAGIATOR si COORDONATOR DE PLAGIATE DOCTORALE. CE NU STIE SAU NU VREA SA RECUNOASCA Adrian Curaj este faptul ca Legea 140/2015 pentru modificarea Legii nr. 56/2012 privind organizarea si functionarea Academiei de Stiinte Militare ESTE NECONSTITUTIONALA. Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale -ASSN este NULA pentru ca se suprapune COMUNITATII NATIONALE DE INFORMATII (CNI) sau ca functioneaza in detrimentul acestei comunitati. Comunitatea Nationala de Informatii functioneaza sub coordonarea Consiliului National de Aparare a Tarii si reprezinta reteaua functionala a autoritatilor publice din sistemul securitatii nationale bazata pe unitatea de scop, obiective si strategie, asigurata prin informatiile furnizate de urmatoarele structuri, denumite si componente ale Comunitatii Nationale de Informatii Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Directia Generala de Informatii a Apararii si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor. Potrivit legii NECONSTITUTIONALE nr. 140/2015 de funcționare și organizare a ASSN, aceasta este definită HAZARDAT drept for național, de consacrare științifică, ce reunește personalități știintifice???? reprezentative din domeniul de apărare, ordine publică și siguranță națională, aflată în coordonarea științifică a Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații. Adică toți doctorii FARA VALAOARE STIINTIFICA A doctorului plagiator Gabriel Oprea-zis conserva, acestea sunt personalitățile reprezentative? ASSN este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, și reprezintă în justiție inte
MAREAN
21 Ian 2016

SITUATIA existenta e destul de intriganta si SCARBOASA a controlului acoperitilor serviciilor secrete romane si straine(in cazul TRADATORILOR) din POLITICA, JUSTITIE si PRESA (unde in state civilizate si evoluate in cele trei domenii exista doar INFORMATORI adevarati) poate fi rezolvata doar de catre "Comisile PARLAMENTARE pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională" prin parlamentarii DESTEPTI cu ABILITATILE necesare (daca avem asa ceva) care au certificare ORNIS. Pt viitor E bine, ASA CUM EXISTA IN TARILE DEMOCRATICE CU TRADITIE (controlate intocmai de societatea civila) ca persoane APTE din SOCIETATEA CIVILA certificate ORNIS sa aiba PERMISE de CONTROL a intregii activitati a SERVICIILOR SECRETE (SRI, SIE, DIPI, DIA) pentru a constata daca sunt respectate reglementarile in domeniu si normalitatea activitatilor acestor structuri. Ganditiva ce destrabalare economica (evaziune, delapidare, furt) e in FIRMELE (conspirative) infiintate CICA in interes operativ de catre aceste structuri in interesul (ne)ligitim a unor grupuri. DAU acesti afaceritii sub acoperire NISTE TUNURI CA NICI LOR NU LE VINE SA CREADA CE IMBUIBARE trebuie sa "indure" .Unii CAPITALISTI cu STELE MARI si multe pe umerii lor , care contribuie esentialmente la DECADEREA economica PRAPASTIOASA a Ro nu au nici un sentiment de rusine sau patriotic.
BY MILL @ EVZ
22 Ian 2016

Se stia de mult despre apartenenta individului la diverse gasti de baieti cu ochi albastri, dar si cu sortulet, echer si compas. Doar ca se zicea ca ar fi „omul americanilor”, asa ca ii erau trecute multe cu vederea. A prasit in jurul lui, inca de cand conducea acea institutie de finantare a proiectelor, o turma de securisti si pui de securisti, care mai de care mai sfertodoct, dar pe care ii platea regeste, cu lefuri de la stat, binenteles, ca sa se puna bine cu „vechea garda”, care inca trage multe sfori pe la noi. Acum, faptul ca a fost deconspirat ca ultimul racan, arata clar ca e doar un neica-nimeni. Si sper ca, odata cu el, sa fie pusi pe tapet si membrii gastii vesele, care acum s-a aciuat prin ministere, servicii, institutii si companii de stat. Pana nu scapam de securisti, putem schimba guvernele zilnic, tot degeaba va fi.
BY ELOIS @ EVZ
22 Ian 2016

Sunt bune "Academiile" la casa omului: e inghesuiala mare la intrare: se da din coate, se trece peste rind, ca e bine tare sa fii "membru titular" intr-o academie. Sa va explic : in primul rind iti rotunjesti veniturile; o indemnizatie pe viata echivalenta cu un salariu mediu pe economie, nu-i de colea, uneori aceasta indemnizatie poate fi apropiata de pensia propriu zisa, asa ca cine nu si-ar dori o dublare a veniturilor la batrinete. Daca iesi la pensie si te plictisesti acasa, sau nu te mai saturi de bani, poti fi angajat intr-o academie, ca vorba aia nu numara nimeni posturile si in cazul asta ai asa: salariu academie +pensie+indemnizatie. Ce ziceti? nu suna bine?Sa mai adaugam si ceva calatorii prin lume si altele. Daca faci ceva intr-o academie sau daca stai pur si simplu degeaba, sau daca faci ceva rau, ilegal(cum s-a cam intimplat prin toate),nu are prea mare importanta ca nu dai socoteala la nimeni. Cine se pune cu "academicienii". Pensii speciale, indemnizatii , e bine. GASCA DE IMPOSTORI SI SIFONARI DE LA UPB !!! AFARA DE LA MECS si ANCS, in frunte cu Abramburica !!! RUSINE !!!
HA!
22 Ian 2016

Dacă-i așa By Elois, e din ce în ce mai descurajant pentru noi, în sensul că totul e înghețat, paraliza(n)t pentru noi, fără portițe de scăpare....d-aia sunt liștiniți cretinii ăștia, senini la față precum boii din Parlamentul Rușinii. Enervant până la crize de furie, de nebunie mi se pare tupeul lor, LĂCOMIA care i-a dezbrăcat de orice limită, de omenie și care nu se vindecă, chiar dacă prin banii luați la modul ăsta și-au asigurat tot neamul lor de maimuțe!
SE ATINGE COTE
22 Ian 2016

paroxistice, patologice fiindcă sunt HULPAVI, NESĂTULI ca o gură de iad. Și nu numai ei - și cretinii-primi din consiile de conducere care și-au negociat salarii de parcă ar domicilia în Dubai și vin cu avionul la serviciu în Ro. În fiecare zi,specificând că dacă-s dați afară, Statul (adică noi...) îi plătim de noi, greutatea lor și-a mă-sii lor, în aur pur. Cine le-a semnat porcăria asta de contract, ar trebui să plătească el și cu familia lui pân la a 14 spiță, nu poporul român. Păi cum mama dracului îți permiți să fii porc nesimțit la modul ăsta când mai sunt pensii de vise rele pornind de la 7 lei până la 700 de lei, salarii (de la stat sau private) cu sporurile de dinainte cică incluse dar reduse la jumătate, fără bonuri de masă și/sau alte ”avantaje” mici și oricum neîndestulătoare pentru salariații Ro...totul pornind de la pomenita ”criză” din 2009, când guvernul odiosului pitic de grădină - Boc, cu-a lui șleahtă de derbedei aroganți și nesuferiți ne-au rupt în cur pe toți.
ȘI-ACUM SE MAI VăD
22 Ian 2016

consecințele politicii lor demente de-atunci: La Vaslui se plânge directorul de spital că i-a plecat medicul oncolog și că e în stare să primească pe altul (de la Buc.sau de oriunde) cu flori, alături de casă, masă... NUMAI să nu plece așa cum au plecat toți. Cum a pățit asistenta de la maternitatea Giulești - singura care înfundă pușcăria pt.”vina” de a se fi dus ca omul la wc sau în altă parte, pentru că așa a hotârât un dement că se poate face traba 2-3 în unul? Așa vezi peste tot spitale, stabilimente pt.bătrâni ori nevoiași asemănătoare penitenciarelor cu iz de lagăde concentrare și câte și mai câte! Noi am ajuns să ne mâncăm noi între noi ficații, în timp ce ei devalizează în continuare, mint ca niște borfași și-și văd liniștiți de prăduielile lor (vechi, actuale sau viitoare). Din pct.meu de vedere e groasă situația și va fi din ce în ce! Eu nu văd o rezolvare decât prin amendarea la vot (nimeni să nu mai fie propus din cei care au fost...), votate alte partide și cu totul alți oameni (la vremuri noi, oameni noi, nu tot cu ei...), alături de o nouă, dar adevărată revoluție!
Random imageUltimele stiri


loading...