2018-12-11 20:09


Adriean Videanu le-a cerut judecătorilor ICCJ să-i permită să plece în Italia

 |  11:29
Adriean Videanu le-a cerut judecătorilor ICCJ să-i permită să plece în Italia

Adriean Videanu le-a cerut, marți, judecătorilor de la ICCJ să i se dea voie să plece pe o perioadă scurtă de timp în Italia, pentru a participa la un târg de marmură.

Adriean Videanu, Alina Bica, Dorin și Alin Cocoș s-au prezentat marți la instanţa supremă în dosarul ANRP, la acest termen al procesului fiind programată discutarea măsurilor preventive dispuse împotriva lor.

În sala de judecată, Adriean Videanu a declarat că cele două companii pe care le deține sunt într-o situație financiară delicată și a cerut permisiunea să meargă la un târg de marmură din localitatea Carrara, Italia, în perioada 17-22 iunie.

De asemenea, avocatul acestuia a susţinut că Adriean Videanu a pierdut un contract important pentru exportul de marmură roz de Rușchița, în valoare de un milion de euro, deoarece nu s-a putut întâlni cu partenerii săi din Arabia Saudită.

Adriean Videanu este judecat în acest dosar sub control judiciar, el având interdicție de a părăsi teritoriul României.

Dorin Cocoș a cerut schimbarea locuinței în care stă în arest la domiciliu. Acesta a precizat că acum locuiește într-un apartament împreună cu fiul său, Alin Cocoș, însă ar vrea să stea undeva cu chirie.

De asemenea, fosta șefă a DIICOT Alina Bica a cerut revocarea arestului la domiciliu, susținând că este nevinovată.

"Nu cred că un om care în 17 ani nu a avut nicio sesizare la adresa integrității sale după ce a ajuns șeful unei instituții a început să comită infracțiuni pe bandă rulantă. Nu sunt vinovată. De ce stau în arest la domiciliu?", le-a spus Alina Bica magistraților.

Dosarul ANRP, cunoscut și ca dosarul "Bica 2", a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită; Alina Bica de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte) iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-26

TAGURI: adriean, videanu, cere, judecator, iccj, permite, pleaca, italia, targ, marmura, perioada
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...