2017-01-24 09:07


Poteraş, donaţie ilegală către ONG

 |  21:00
Poteraş, donaţie ilegală către ONG

Primăria lui Cristian Poteraş a acordat ilegal 900.000 de lei unei asociaţii fără angajaţi şi fără activitate.

Primăria Sectorului 6 a emis o hotărâre prin care oferă, de la bugetul local, 899.413,8 lei organizaţiei nonguvernamentale Asociaţia „Familie Sănătoasă”, din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov. Banii trebuie transferaţi unităţii de asistenţă socială „Împreună cu Tine”, a asociaţiei. Suma de bani a fost acordată însă ilegal. Conform legii, o ONG nu poate primi subvenţie de la primărie decât dacă „acordă de cel puţin 12 luni servicii de asistenţă socială într-un cadru organizat, denumit în continuare unitate de asistenţă socială”. Asociaţia „Familie Sănătoasă” are însă mai puţin de jumătate de an de la înfiinţare. Cu toate acestea, proiectul de hotărâre a fost aprobat fără probleme în şedinţa din 31 ianuarie a Consiliului Local Sector 6.

Contestare la Prefectură

Consilierii locali ai PNL s-au opus fără succes proiectului de hotărâre. Liberalii au depus o contestaţie la secretariatul Primăriei Sectorului 6, dar aceasta a fost respinsă. Consilierii Opoziţiei au mers însă mai departe şi i-au trimis o sesizare prefectului Capitalei, solicitându-i acestuia să constate nelegalitatea hotărârii. Reprezentanţii Asociaţiei „Familie Sănătoasă” au refuzat subvenţia primăriei conduse de Cristian Poteraş chiar înainte ca banii să le fie livraţi, susţin reprezentanţii Consiliului Local Sector 6. Valoarea proiectului depus de Asociaţia „Familie Sănătoasă” este de aproximativ 1.200.000 de lei. Din această sumă, Primăria Sectorului 6 plătea circa 75%. Nu mai puţin de 485.000 de lei reprezentau cheltuieli cu salariile angajaţilor asociaţiei (54% din subvenţie). Alte 206.000 de lei (23%) reprezentau cheltuieli cu materiale sanitare pentru persoanele asistate. Un sfert din subvenţie, 134.418 lei, reprezentau cheltuieli cu obiecte de inventor de mică valoare sau scurtă durată şi echipament pentru persoanele asistate.

Potrivit datelor oficiale, Asociaţia „Familie Sănătoasă” nu are nici un angajat în acest moment. De asemenea, în primele luni de existenţă, asociaţia a avut 0 (zero) cifră de afaceri. Coincidenţă sau nu, primul proiect întocmit de asociaţia din Voluntari a fost chiar cu Primăria Sectorului 6. Reprezentanţii Primărei Sectorului 6 spun că asociaţia nu va primi banii, chiar dacă proiectul de hotărâre a fost aprobat. „Dacă nu este respectată legea, atunci asociaţia nu va primi nici un ban. O hotărâre de consiliu nu este mai puternică decât o lege”, ne-a declarat consilierul primarului Cristian Poteraş, Mihai Anghel.

Precizare

Urmare a articolului de mai sus Asociaţia “Familie Sănătoasă” a ţinut să menţioneze următoarele:

Asociaţia “Familie Sănătoasă” are, începând din luna septembrie 2011, un număr de 2 angajaţi permanenţi plus voluntari, în condiţiile legii, pentru care sunt plătite la zi contribuţiile către bugetul de stat (informaţie uşor verificabilă prin accesarea siteului www.mfinante.ro).

Asociaţia “Familie Sãnãtoasã” are în derulare un număr de mai multe proiecte (semnalate în detaliu pe pagina noastră de internet si FB), finanţate din fonduri private şi nu provenite din bani publici, dintre care un număr de 4 proiecte au fost demarate şi derulate în etapele aferente perioadei septembrie - decembrie 2011. Fondurile asociaţiei obţinute pentru proiectele desfăşurate în perioada septembrie - decembrie 2011 sunt în valoare de 88.087 lei conform bilanţului contabil.

Citeşte şi


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-10

TAGURI: Poteras, ONG, subventie, angajati, asociatie, afacereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ATANASOAIE
21 Feb 2012

Un analfabet hot
COSTI
21 Feb 2012

Du-te ba la bulau, excroc ordinar!!!!
MUSU
21 Feb 2012

sa te ffff musoiu
MARCEL POPA LOCUITOR SECTOR 6
21 Feb 2012

Poteras, sa te ia draku ba analfabetule pe tine si pe labagiul ala de Raicu securist imputzit. Bulangiilor analfabeti. La pushkarie cu voi, muistilor.
HOTZULASH DE LA 6
21 Feb 2012

Ba idiotule, cand o iesi cat ai ciordit cu alde Elanu si alti cacati si cate zexi de hectare ati mangit o sa va duceti pe pula
PANARAME
21 Feb 2012

Hotiiiiiii
PNL6
21 Feb 2012

O sa vina Manescu sa salveze sectoru ba pulelor blege
SEKURISTU
21 Feb 2012

Poteras, pe unde ai fost tu draga la soare de curand? Prin ce tara de prin Africa ti-ai clatit bucile alea mari in ocean?
SEKURISTU 2
21 Feb 2012

Eu eu domnu sekurist: raspunsul corect este: Sansibaaaaaar.
SEKURISTU BATRAN
21 Feb 2012

Poteras, frumos in Sansibar??
VICU
21 Feb 2012

fundatia este a consilierului Anghel
CARMEN RADU
21 Feb 2012

D-le Poteras chiar nu va vedeti de drum? De ce sa platim in disperare impozite si taxe, ca sa -i cheltuiti aiurea? Cand o sa asfaltati Aleea Oltului?
SEKURISTU BATRAN
21 Feb 2012

Da in Creta e grozav Poteras??
ANGHEL MIHAI CONSILIER POTERAS
21 Feb 2012

D-abia astept sa scap de analfabetul asta, ma angajez la Florescu
PREMIANTUL
22 Feb 2012

bursele la elevi cind le dai ?
ANGI
22 Feb 2012

de unde stiti voi ca este o donatie ilegala, daca nu dona nu era bine, dar daca a donat..gata ati gasit nod in papura.
SANCHI
22 Feb 2012

angi, pentru tine o spun cat pot de simplu: donatia e ilegala pentru ca nu respecta legea. "o ONG nu poate primi subvenţie de la primărie decât dacă „acordă de cel puţin 12 luni servicii de asistenţă socială într-un cadru organizat, denumit în continuare unitate de asistenţă socială”."
ANA
22 Feb 2012

daca nu dona, nu era si ziceati de ce nu a donat, dar daca a donat spuneti ca este ilegal ,nimic nu va mai convine,.
MITICA
23 Feb 2012

Elena Udrea, a punctat foarte bine, atunci cand a spus depre Antonescu si Ponta. Ei fac ceea ce stiu mai bine, greva parlamentara, chiul si incasarea indemnizatiilor. In loc sa faca ceva pentru tara asta, ei se tin de prostii. Nu s-au saturat de atata teatru jucat, de manipularea oamenilor si de injuriile si criticile aduse fostului guvern. Oricum v-ati lins, pentru ca nu o sa va mai voteze nimeni..
PICASS
23 Feb 2012

Un jeg infect! De ce dracu nu-l inchide odata nimeni? De ce?
ZOLTAN
31 Mar 2012

Nu sunteţi atenţi deloc. Semeţul arbore-i eenfipt colţ een colţ cu stdara Dezrobirii. Teoria mea: autorităţile, din lipsă de fonduri (pricinuită de criză, normal), au dezrobit Monumentul Eroului Necunoscut de ce avea el mai cunoscut şi mai apăsător. Apoi, au urcat acel obiect pe Autostdara Suspendată, iar maşinile, atinge2nd viteze cu mult peste limita legală, l-au aplatizat. Ulterior, een epicentrul nocturn, antedescrisul obiect a fost agăţat een brad, să surprindă şi să şocheze. Nu?
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală