2018-10-23 02:30


Ajun cu controale în biserici și mănăstiri

 |  11:03
Ajun cu controale în biserici și mănăstiri

Lucrătorii ISU Mehedinţi au demarat o acţiune de control în bisericile şi mănăstirile din judeţ, a declarat joi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Nistor.

Controalele vor urmări atât identificarea unor posibile surse de producere a incendiilor în lăcaşele de cult, cât şi luarea unor măsuri urgente de prevenire a acestora.

"În primul rând verificăm starea de funcţionare a instinctoarelor, modul de amplasare a surselor de încălzit în timpul slujbelor specifice sărbătorilor ortodoxe şi nu numai în perioada 25 decembrie 2015- 8 ianuarie 2016, a instalaţiilor electrice şi a spaţiilor în care se pun lumânări aprinse", a precizat Nistor, scrie Agerpres.

Reprezentanta ISU Mehedinţi a arătat că, în perioada care urmează, se aşteaptă un aflux de persoane în bisericile şi mănăstirile judeţului, motiv pentru care acestea trebuie protejate împotriva incendiilor.

"Solicităm preoţilor parohiilor Episcopiei Severinului şi Strehaiei să ia măsuri pentru deblocarea căilor de acces în lăcaşe de cult şi în preajma acestora, astfel încât, în cazuri de incendii, echipajele noastre să acţioneze cu operativitate", a afirmat Nistor.

În context, ea a mai arătat că "din toate lăcaşele de cult vor fi îndepărtate produsele inflamabile şi instalaţiile electrice şi termice improvizate, în caz contrar persoanele vinovate de tergiversarea acestor măsuri vor fi trase la răspundere".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-24

TAGURI: ajun, controale, biserici, manastiri, isu mehedinti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LULI
26 Dec 2015

ramona, daca ai spus instinctor in loc de forma corecta extinctor, e clar....ai o pregatire mai mult decat necesara...
Random imageUltimele stiri


loading...