2018-06-24 02:31


Ajutor financiar pentru copiii care merg la grădiniță

 |  19:33
Ajutor financiar pentru copiii care merg la grădiniță

Fiecare copil provenind dintr-o familie defavorizată va primi un tichet valoric de 50 de lei lunar începând cu luna februarie. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie.

“Se acordă tichete de 50 de lei părinţilor pentru încurajarea prezenţei la grădiniţă în baza unui algoritm de prezenţă. Vorbim despre o lege adoptată în cursul anului 2015 care nu avea norme de aplicare, şi Guvernul este bucuros că a adus normele de aplicare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, citat de Economica.net.

Nu este necesară înscrierea copilului de la începutul anului pentru ca părinţii să primească aceşti bani.

Tichetele sociale acordate în baza Legii privind încurajarea copiilor să urmeze învățământul preșcolar - "Fiecare Copil în Grădiniță"- vor putea fi utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcămite și/sau rechizite.

Acordarea tichetelor sociale este strict condiționată de prezența regulată a copiilor la grădiniță. Normele de aplicare precizează că totalul absențelor motivate permise se calculează pe baza unui algoritm în care învoirile personale (maxim trei) și scutirile medicale nu pot depăși 50% din numărul total de zile de grădiniță din luna respectivă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-19

TAGURI: ajutor financiar, gradinita, copii saraci

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.