2017-01-20 10:06

SOCIAL


Al doilea tronson al diametralei nord-sud va fi construit la 25 de metri sub pământ

 |  16:53
Al doilea tronson al diametralei nord-sud va fi construit la 25 de metri sub pământ
Arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a spus, joi, că aldoilea tronson al diametralei nord-sud, de aproape 900 mp, care face legăturaîntre Podul Hasdeu şi Bulevardul Uranus, va fi construit la 25 de metri subpământ şi va trece printre Palatul Parlamentului şi Catedrala Neamului.

„Comisia tehnică de urbanism a avizat PUZ-ul pentru al doilea tronson aldiametralei nord-sud, care va începe la Podul Hasdeu, va trece pe sub curteaPalatului Parlamentului, între clădirea acestuia şi Catedrala MântuiriiNeamului şi va ieşi pe Bulevardul Uranus. În subteran se va circula pe douăbenzi pe sens”, a declarat arhitectul-şef al Capitalei, citat de Mediafax.Gheorghe Pătraşcu a precizat că există un aviz de principiu din parteaParlamentului pentru aceste lucrări. Arhitectul-şef al Capitalei nu a pututpreciza dacă lucrările vor începe anul acesta, întrucât sunt necesare foartemulte avize şi, de asemenea, urmează să fie realizat proiectul tehnic.

Primarul Sorin Oprescu spunea, în noiembrie 2010, că Bucureştiul vaputea fi traversat de la nord la sud în 20 de minute, pe traseul PiaţaVictoriei - Piaţa Coşbuc, în urma lucrărilor la diametrala Buzeşti – Berzei - Uranus,pe care o califica drept „cea mai mare operaţiune urbană din ultimii 20 de ani”.

Municipalitatea preciza atunci că valoarea estimată a investiţiei seridică la aproximativ 330 milioane de euro.

Diametrala nord-sud Buzeşti - Berzei - Uranus se realizează în trei etape.Pentru prima etapă, Piaţa Victoriei - Vasile Pârvan, valoarea contractului deproiectare, execuţie şi consultanţă semnat cu constructorul este de 38.169.327 deeuro, sumă la care se va adăuga şi valoarea exproprierilor, în valoare de circa29 milioane de euro, potrivit municipalităţii.

Pentru etapa a doua, Vasile Pârvan - intersecţia Calea Rahovei cu BulevardulTudor Vladimirescu, valoarea indicatorilor tehnico-economici aprobaţi pe bazastudiului de fezabilitate este de 153.313.000 de euro, incluzând toatecosturile legate de consultanţă, proiectare, execuţie şi exproprieri, inclusivevaluarea costurilor neprevăzute. Pentru etapa a treia, intersecţia CaleaRahovei cu Tudor Vladimirescu - Gara Progresu, valoarea estimată este de 110milioane de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
15 Mai 2011

Numai cu BOR nu a avut Oprescu de "lucru" pana acum!Acum are nevoie si de avize de la inaltele fete bisericesti!

Adauga un comentariu

Random image