2017-12-16 20:45


ALERTĂ. Bacteria E.coli, prezentă în mai multe alimente

 |  18:09
ALERTĂ. Bacteria E.coli, prezentă în mai multe alimente

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinare (ANSVSA) a efectuat prin inspectorii săi controalele în perioada 16 mai - 30 decembrie 2016 în abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte, din Bucureşti şi toate judeţele tării.

Rezultatele sunt de-a dreptul dramatice. Bacteria E.coli (Escherichia Coli) a fost descoperită la probe din lapte, caşcaval, mici, carne de oaie, carne de vită, cârnaţi, pastramă şi hamburgeri.

Buletinele de analiză au confirmat prezenţa E.coli în 69 de probe prelevate din:

-  lapte crud de bovină, de la o fermă din judeţul Alba şi de la o alta din Prahova

- carcasă de ovină, de la patru abatoare din Maramureş, unul din Călăraşi, trei din Buzău, şase din Timiş, şase din Sibiu, trei din Bistriţa-Năsăud, patru din Vâlcea, unul din Suceava;

- carcasă de bovină de la un abator din judeţul Călăraşi, de la un abator din Cluj şi de la un altul din Suceava

-  mici vită oaie, de la un hypermarket din judeţul Teleorman;

-  cârnaţi Pleşcoi uscaţi Valmar, judeţul Mureş;

- pastă de mici, hypermarket, judeţ Gorj;

- pastă de mici vită/oaie, supermarket, judeţ Caraş-Severin;

- pastramă din piept de oaie, hipermarket, judeţ Braşov;

- carne de vită, măcelărie, Bucureşti;

- pastă de mici vită/porc, carmangerie, judeţ Bucureşti;

- brânză de vaci, centru prelucrare lapte integrat, judeţ Ialomiţa;

-  carne tocată vită, magazin alimentar, judeţ Tulcea;

- cârnaţi amestec subţiri, magazin alimentar, judeţ Tulcea;

- pastă de mici specială, restaurant, judeţ Caras Severin;

- telemea oaie, judeţ Olt;

- mici vită/oaie, restaurant, judeţ Giurgiu;

- caş proaspăt, centru prelucrare lapte, judeţ Vaslui;

- carne tocată vită, carmangerie, judeţ Iaşi;

- cârnaţi vită/oaie, supermarket, judeţ Dâmboviţa;

-  lapte crud de vacă, fermă, judeţ Dolj;

- mici vită/porc, carmangerie, judeţ Maramureş;

- carne tocată de vită, supermarket, judeţ Gorj;

- carne porc, vită, supermarket, judeţ Vâlcea;

- pastă de mici refrigerată, carmangerie, judeţ Teleorman;

- caşcaval, magazin alimentar, judeţ Teleorman;

- mici porc/vită, supermarket, judeţ Tulcea;

- pastă de mici, carmangerie, Bucureşti;

- hamburger, supermarket, judeţ Gorj;

- pastă de mici vită/oaie, supermarket, judeţ Iaşi;

- carne tocată vită, supermarket, judeţ Timiş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-16

TAGURI: bacteria ecoli, alimente, control





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






Apa Nova