2019-04-19 16:27


ALERTĂ în România: Se extinde Virusul West Nile din cauza ȚÂNȚARILOR

 |  16:22
ALERTĂ în România: Se extinde Virusul West Nile din cauza ȚÂNȚARILOR

România se confruntă cu o nouă problemă după ploile abundente din ultima perioadă. Temutul virus West Nile provocat de înmulțirea țânțarilor provoacă din ce în ce mai multe cazuri, cele mai recente la Brăila, 18 în total în toată țara.

Virusul West Nile face primele victime în Brăila. Este vorba despre două persoane care au ajuns la spital cu meningită, după ce au fost înţepate de ţânţari. Din fericire, victimele şi-au primit tratamentul la timp şi au prezentat o formă uşoară de boală şi nu au suferit complicații.

De vină pare să fie dezinsecţia precară a spaţiilor verzi din Brăila. Aşa se explică şi invazia de căpuşe din municipiu, care, numai anul acesta, a băgat în spital, peste 200 de oameni.

Amintim că, anul trecut, Brăila a ocupat locul al doilea la nivel naţional în ceea ce priveşte persoanele infectate cu virusul mortal, cu 17 cazuri, după Bucureşti, unde au fost 18.

Anul trecut opt oameni au murit în urma infecției cu virusul West Nile. Patru decese au fost înregistrate în Bucureşti şi câte unul în Buzău, Brăila, Olt şi Ialomiţa.

În anul 1996 România s-a confruntat cu cea mai severă epidemie de de meningită West Nile din Europa, boală dată de acest virus. Oficial s-au înregistrat atunci peste 300 de cazuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-02

TAGURI: alerta, braila, tantari, virus west nile, meningita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG