2019-05-20 21:50


Alertă la PENSII: Contribuția la PILONUL II a scăzut

 |  19:54
Alertă la PENSII: Contribuția la PILONUL II a scăzut

Mulți români au observat în ultimele zile cât de mult le-a scăzut contribuţia la pilonul doi de pensii. A fost prima lună de la scăderea procentului care merge către pensiile private, de la 5,1 la sută la 3,75%.

Contribuția la Pilonul II de pensii pentru luna ianuarie, prima după revoluția fiscală, s-a redus de la 5,1% la 3,75%. Desi guvernanții ne-au asigurat că a scăzut procentul pentru că baza de raportare este mai mare, ei bine, valoarea de acum este mai mică. Asta și în cazul în care brutul a fost majorat cu 20%.

La finalul anului trecut, ministrul Muncii a dat asigurări că nu se vor reduce contribuțiile la Pilonul II, deși scade procentul virat de stat de la 5,1% la 3,75%.

„Contribuțiile la Pilonul II nu se reduc. Anul acesta (2017, n.r.) sunt șapte miliarde care se livrează Pilonului II de pensii. Anul viitor vor fi tot șapte miliarde. Având în vedere că va crește baza de impozitare și că salariul pe brut crește cu 20%, era normal ca acest procent să scadă, dar în valoare nominală este aceeași sumă și anul viitor, ca anul acesta. România va rămâne în continuare pe cei trei piloni de pensii”, a spus Lia Olguța Vasilescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-30

TAGURI: pensii, pilonul II, pensii private
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAREA HOTIE S-A PRODUS.
31 Mar 2018

Mafia psd a furat din banii celor tineri pentru a mari pensiile speciale ale lor si ale bosorogilor care-i voteaza constant. Huuuuuuuu....!
Random imageUltimele stiri


STARBAG