2018-07-18 12:04


ALERTĂ. Primul DECES provocat de GRIPĂ în această iarnă

 |  16:45
ALERTĂ. Primul DECES provocat de GRIPĂ în această iarnă

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat miercuri, printr-o notă publicată pe site, că, în prima săptămână a acestui an, a fost înregistrat primul deces confirmat cu virus gripal, tip B, în sezonul 2017 – 2018, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o femeie în vârstă de 69 de ani din Bucureşti, având condiţii medicale pre-existente cunoscute, nevaccinată antigripal. De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a SARI şi până la data de 7 ianuarie au fost confirmate cu laboratorul 35 de cazuri de gripă. În sezonul precedent, până la aceeaşi dată, fuseseră înregistrate cinci decese, toate confirmate cu virus gripal tip A, subtip H3, informează sursa citată. Până la data de 7 ianuarie au fost vaccinate antigripal 625.946 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-17

TAGURI: gripa, deces, iarna, vaccin

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.