Alimentele din import, verificate sanitar-veterinar la graniță
2018-08-21 07:07


Alimentele din import, verificate sanitar-veterinar la graniță

 |  17:16
Alimentele din import, verificate sanitar-veterinar la graniță

Din toate alimentele din import se vor recolta probe de laborator imediat la intrarea în țară, prin posturile de inspecție la frontieră. Totodată, orice import alimentar de origine animală va trece obligatoriu pe la inspecția de frontieră, prevede un nou proiect de lege, scrie Profit.ro.

Inițiativa legislativă ar urma să fie dezbătută în procedură de urgență la reluarea activității Parlamentului și stabilește noi atribuții pentru Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Motivația proiectului de lege a pornit de la declarațiile tot mai frecvente din spațiul public privind produsele neconforme cu standardele de siguranță alimentară provenite din import.

De altfel, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, declara la finele anului trecut că multe produse din străinătate care ajung în România se vând pentru că sunt din segmentul cel mai ieftin, dar, astfel, populația este otrăvită și producătorul român omorât.

Achim Irimescu afirma atunci că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, pe considerentul că în cazul multor produse din ''gama de jos" care ajung pe piața românească sunt utilizate pesticide interzise pe piața europeană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-06

TAGURI: alimente import, probe laborator, sanitar veterinar, granita, inspectie frontiera

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.

loading...