2019-03-24 23:40


Amenzi în valoare de aproximativ 22 milioane de lei, aplicate de Garda de Mediu

 |  11:59
Amenzi în valoare de aproximativ 22 milioane de lei, aplicate de Garda de Mediu

Garda Națională de Mediu (GNM) a aplicat, în primele şase luni ale anului, 1.176 de amenzi, în valoare de 22,027 milioane de lei, efectuând un număr de 21.331 acțiuni de control la nivel național, potrivit datelor instituției publicate pe propria pagină de internet.

Potrivit sursei citate, în intervalul ianuarie — iunie 2016, comisarii GNM au dispus aplicarea a 649 de avertismente, 98 de acțiuni de sistare a activității, 21 de propuneri se suspendare acorduri și autorizații de mediu și 34 de sesizări penale.

Din totalul acțiunilor de control raportate, 2.646 au fost efectuate în domeniul controlului poluării, 793 în domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor protejate.

În luna iunie, comisarii GNM au aplicat 98 de avertismente, 16 dispoziții de sistare a activității, cinci propuneri de suspendare acorduri și autorizații de mediu și 9 sesizări penale.

GNM a anunţat că autoritățile administrației publice locale se ocupă de salubrizarea localităților la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, județelor și al sectoarelor municipiului București.

De asemenea, serviciul de salubrizare are în atribuții măturatul, spălatul, stropirea și întreținerea căilor publice, curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea acestora în funcțiune pe timp de polei sau de îngheț, colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale și cele provenite din activități comerciale și instituții, dezinsecția, dezinfecția și deratizarea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-31

TAGURI: amenda, 22, milion, lei, aplica, garda, mediu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...