2017-01-21 17:41

SOCIAL


Amenzi de 400.000 de lei pentru zăpadă necurăţată şi ţurţuri

 |  11:49
Amenzi de 400.000 de lei pentru zăpadă necurăţată şi ţurţuri

331 de asociaţii de proprietari, bucureşteni şi firme care nu au curăţat zăpada de pe trotuarele din faţa blocurilor, caselor sau a magazinelor şi nu au îndepărtatt ţurţurii de gheaţă au primit amenzi de 397.000 de lei de la inspectorii Primăriei Capitalei.

Potrivit Hotărârii CGMB nr. 120/2010, persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii zăpada depusă şi gheaţa formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domicialiază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale.În primă fază, asociaţiile de proprietari şi proprietarii de spaţii comerciale sunt atenţionaţi că sunt obligaţi să înlăture ţurţurii care se formează pe imobilele pe care le deţin.

Persoanele fizice care nu curăţă zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sunt sancţionate cu amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei. Pentru persoanele juridice, amenzile sunt cuprinse între 500 şi 2.000 de lei, în cazul imobilelor în care la parter funcţionează societăţi comerciale sau magazine, obligaţiile de a curăţa zăpada sau gheaţa revenind în timpul programului de funcţionare. Inspectorii Primăriei Capitalei au verificat, în perioada 25 ianuarie - 8 februarie, dacă bucureştenii au curăţat trotuarele şi au îndepărtat ţurţurii de pe clădiri.

Străzile, “la negru”

În ceea ce priveşte deszăpezirea, primarul Sorin Oprescu spune că că circulaţia în Capitală se desfăşoară în condiţii normale, majoritatea arterelor principale fiind "la negru". Edilul şef a cerut operatorilor de deszăpezire să continue acţiunile de ridicare a zăpezii de pe marginea carosabilului şi din intersecţii, dar şi să intervină pentru deszăpezirea străzilor secundare. Utilajele pregătite cu materiale antiderapante vor staţiona din această după-amiază în puncte fixe, astfel încât să fie pregătite să acţioneze imediat ce condiţiile meteo o impun.

Ceai şi supă caldă pentru persoanele fără adăpost

Noaptea trecută, 618 persoane fără adăpost au stat în cele două centre sociale ale Primăriei Capitalei, dintre care 479 la Complexul integrat de servicii sociale din Bulevardul Theodor Pallady şi 139 în centrul de la Berceni. Persoanele fără adăpost pot primi ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB din Sectorul 1 - strada Sfântul Constantin nr. 8 şi Calea Grivitei nr. 216, Sectorul 2 - strada Agricultori nr. 44 şi Bulevardul Dacia nr. 196, Sectorul 5 - Calea Ferentari nr. 91, la sediul Direcţiei din str. Foişorului 56-58 şi la Policlinica socială din strada Dristorului 81-88.

Echipe mobile pentru vârstnici

Municipalitatea face apel la bucureştenii care văd pe stradă oameni fără adăpost să sune la numărul de telefon gratuit 0800 821 218.De asemenea, la numărul de telefon gratuit 0800 821 218 persoanele vârstnice care nu pot ieşi din casă din cauza condiţiilor meteorologice şi nu îşi pot procura mâncare, medicamente sau apă pot sesiza echipele mobile ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială. Acestea vor ajunge la domiciliul persoanei în aproximativ două-patru ore, vor prezenta legitimaţiile de serviciu şi vor stabili planul personalizat de intervenţie.

Telefoane de urgenţă

Asociaţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a pus la dispoziţie un număr de telefon la care pot fi semnalate urgenţe medicale, acesta fiind 0800 800 909. De asemenea, la numărul de urgenţă 0800 800 882 bucureştenii pot sesiza cazuri de semafoare căzute, ţevi de canalizare afectate, gropi din carosabil sau cabluri electrice căzute, dispecerii Administraţiei Străzilor Bucuresti urmând să facă legatura dintre reclamanţi şi regiile vizate. Pentru orice altă sesizare, bucureştenii pot suna la dispeceratul Primăriei Capitalei, la numărul de telefon 021/305.55.50.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-18

TAGURI: amenzi, trotuare, turturi, inspectori, primarie, deszapezire, circulatie, strazi, urgentaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SOFER
09 Feb 2012

dar primariile de sector si respectiv cea generala cand vor fi amendate pentru dezastrul din Bucuresti, cand vor degaja orasul de zapezile adunate in parcari,la coltul strazilor,sau in dreptul masinilor?
BEBI
10 Feb 2012

acum te-ai gandit si u oprescu sa-i amendezi...dasta nu mai pot ei de amenzile date de tine..stai cam greu la capitolul implicare pentru noi..sa iti fie rusine.
LARISA23
10 Feb 2012

Doamna Udrea si-a facut treaba in minister intr-un mod cat mai competent. Doar datorita dansei, turismul in Romania a ajuns la un nivel mult mai ridicat...........
MARIO
10 Feb 2012

oprescu dasta nu mai pot ei ca au primit amenzi de la tine...mai ales ca deabea acum te-ai gandiit si tu sa le dai amenda...nu faci nimic pentru noi.
ANTIDOBIBOCI
12 Feb 2012

sofer , bebi , larisa23 , mario -cand o sa iesiti din starea de "dobibocie" indusa de bishnitzarul de la TroCoceni??!!
TEODOR
12 Feb 2012

Da,foarte bine!Pentru obrazul gros nu poate Sorin Oprescu sa dea amenzi!Dar pentru bugetul local,banii sunt buni!Tot la bucuresteni se vor intoarce,sub o forma sau alta!

Adauga un comentariu

Random image