2019-03-25 12:04


Amenzi-record pentru comercianţii care vindeau carne de cal în Obor

 |  16:28
Amenzi-record pentru comercianţii care vindeau carne de cal în Obor

Carmangeriile care vindeau carne de cal în loc de carne de vită în Halele Obor au primit amenzi totale în valoare de 200.000 de lei. De asemenea, proprietarii societăţilor comerciale respective sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune

Conform unei informări semnate de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, fiecare comerciant a fost sancţionat cu câte 400.000 de lei după ce s-au descoperit 413 kilograme de carne de cal, scoasă la vânzare ca fiind de vită. Specialiştii ANSVSA au anunţat că vor investiga pentru a afla originea şi provenienţa produselor respective, fiind bănuiţi că toţi cei cinci obţineau marfa de la aceeaşi sursă.

Carnea de cal nu pune în pericol sănătatea oamenilor dacă a primit avizul sanitar şi este transportată de la abatoare autorizate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHAI
03 Sep 2011

In timpul celui de al doi-lea razboi mondial, in ROMANIA erau macelarii speciale in care se vindea legal carne de cal, dar aveau sris mare pe firma: MACELARIE CU CARNE DE CAL si cine dorea, se ducea sa-si cumpere. N-am auzit in acele timpuri cazuri cu macelari care sa minta clientii si sa le vanda cal drept vita.FELICITARI autoritatilor pentru masurile luate.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...