2018-12-15 06:48


American dream, via Libia

 |  21:00
American dream, via Libia

În urmă cu 30 de ani, George Burciu hotăra să lase România comunistă pentru un trai mai bun.  Pentru o scurtă perioadă, Libia lui Gaddafi i-a fost casă, iar mai apoi Austria şi într-un final Statele Unite ale Americii, acolo unde a început o nouă viaţă.

George, acum în vârstă de 63 de ani, locuieşte în Queens, unde deţine trei proprietăţi, iar între timp şi-a creat propria sa afacere cu hidroizolaţii, acoperişuri şi zidărie. Nu s-a gândit niciodată cum va reuşi să se adapteze în New York. Când a aterizat pe aeroportul JFK şi-a apelat singura cunoştinţă pe care o ştia pe coasta de Est. „Sunt aici”, i-am spus. „Unde aici?”, mi-a răspuns. „În aeroport, vino să mă iei”. Iar restul e istorie. În 1983 a chemat-o în SUA şi pe Maria, prietena sa din România şi actuala sa soţie.

„New York este extraordinar pentru imigranţi. Ai şanse şi dacă nu şti limba, aşa cum am păţit eu”, mai afirmă Burciu într-un reportaj publicat într-un ziar din Manhattan. S-a  întors în România imediat după ’90. „Mi-e dor de tot, dar se compensează aici. Mi-am construit o nouă viaţă”, conchide unul dintre cei 500.000 de conaţionali care trăiesc visul american.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...