2018-12-16 08:08


Aminitiri din război, la preţ de târg

 |  21:00
Aminitiri din război, la preţ de târg

Unul dintre cele mai căutate şi apreciate târguri de weekend este cel de pe Bulevardul Aviatorilor, unde zeci de anticari şi colecţionari de obiecte de artă îşi expun numeroasele oferte.

Există cumpărători care îşi rescriu istoria familiei, după ce aduc un samovar vechi de 200 de ani în casă, ori o maşină de cusut de pe vremea lui Cuza. „Toată viaţa mi-am dorit un samovar ca acela la care făceam ceai în copilărie cu părinţii şi bunicii. Aşa că l-am achiziţionat pe acesta”, spune Constantin Ionescu.

O gamă interesantă de obiecte expuse spre vânzare o constituie albumele şi pozele de familie vechi sau vederile din străinătate, de la începutul secolului trecut, caligrafiate atent pe verso, cu tocul: „Salutări şi sărutări dulci de la Balcic! Semnat: Domnişoara Cici Şerbănescu, 17 august 1925”.

Tot la târgul de antichităţi, cineva vindea o lucrare grafică înfăţişându-l pe Adolf Hitler. Două jilţuri florentine se dădeau pentru 4.200 lei, iar statuetele din marmură costau între 250 şi 800 de lei.

Uneori, vânzătorii de antichităţi se despart cu greu de obiectele pe care le-au expus. Fac parte din viaţa lor, iar multe dintre acestea au aparţinut familiei. „Acesta a fost ceasul bunicului meu, Dumnezeu să-l odihnească! E elveţian. A fost la război cu el. Mi-a povestit că nu l-a scos de la mână nicic o clipă. Ţin foarte mult la el, dar trebuie să-l vând, pentru că am nevoie de bani”, ne-a spus unul dintre expozanţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...