2018-12-10 09:37


ANCHETĂ a Avocatului Poporului după informaţiile privind sistarea căldurii şi a apei calde în Bucureşti

 |  15:50
ANCHETĂ a Avocatului Poporului după informaţiile privind sistarea căldurii şi a apei calde în Bucureşti

Avocatul Poporului s-a autosesizat şi a demarat o anchetă la Primăria Municipiului București, RADET, ELCEN și SNGN ROMGAZ S.A. după informaţiile privind posibila sistare a aprovizionării cu agent termic către locuitorii Capitalei.

Sursa citată a precizat, într-un comunicat de presă, că „ancheta are în vedere posibila nerespectare a art.31 din Constituție privind dreptul la informație și preîntâmpinarea unor stări de panică în rândul populației.

Avocatul Poporului menţionează o serie de surse din presă, conform cărora, RADET va sista începând de duminică seara apa caldă și căldura în București.

Președintele Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu, a afirmat că, în data de 4 noiembrie, RADET a primit o înștiințare de la ROMGAZ prin care se menționează ca aceasta a decis să oprească livrările de gaze către ELCEN. Astfel, societatea va fi pusă în imposibilitatea de a furniza agentul termic.

Totodată, pe site-ul ROMGAZ a fost publicat joi un comunicat de presă, în care se menţionează:

„În data de 12 noiembrie 2015 Consiliul de Administrație al Societății Naționale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A., în urma reanalizării situației contractuale cu clientul său Electrocentrale București S.A., a luat act de faptul că, în ciuda eforturilor depuse de ROMGAZ pe tot parcursul anului 2015, eforturi intensificate din luna septembrie 2015, nu a fost îndeplinită condiția stabilită de Consiliul de Administrație, necesară și obligatorie pentru 'continuarea relațiilor contractuale după data de 15 noiembrie 2015' și anume 'Prezentarea până la data de 15 noiembrie 2015 a unui program ferm de stingere a datoriilor restante înregistrate față de Romgaz'. Până la data prezentei, Electrocentrale București S.A., care înregistrează o datorie restantă de peste 300 milioane lei către ROMGAZ, nu a solicitat prelungirea relațiilor contractuale, cu respectarea condițiilor solicitate de ROMGAZ, respectiv prezentarea unui program asumat de stingere a datoriilor restante însoțit de instrumente de garantare. ROMGAZ își exprimă disponibilitatea de continuare a relațiilor contractuale cu Electrocentrale București S.A., numai în condițiile respectării prevederilor legale și a intereselor companiei și ale acționarilor acesteia".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-13

TAGURI: ancheta, avocatul, poporului, informatie, sisteaza, caldura, apa, calda, bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN
13 Noi 2015

Bai neamule , dar ce a facut pina acum ?
Random imageUltimele stiri


loading...