2017-01-21 06:27

SOCIAL


Anchetă cu multe semne de întrebare. DNA susţine că nu are legătură cu reţinerea profesorului care a luat şpagă de 200 de lei

 |  17:42
Anchetă cu multe semne de întrebare. DNA susţine că nu are legătură cu reţinerea profesorului care a luat şpagă de 200 de lei

Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA) se detaşează de cazul profesorului băcăuan, acuzat că ar fi primit mităde la o elevă pentru a-i încheia situaţia şcolară. Replica DNA vine după ceziarul “Puterea” a arătat că profesorului de matematică din Bacău, acuzat că ar fi luat şpagăîn valoare de 200 de lei, i-a fost retras dreptul de a preda, până lafinalizarea anchetei, iar fata care a participat la flagrant, oferind baniidascălului, recunoscută ca o “elevă problemă”, a intrat în Bac, după ce profesorii liceului la care era înmatriculatăi-au acordat note de trecere pe lucrările “aduse de la poliţie”. Reprezentanţii DNA susţin că incidentul de la liceul băcăuan“nu face obiectul nici unui dosarpenal al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

În această situaţie, se ridică întrebarea:cine a organizat flagrantul? Atât reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău, cât şicei ai unităţii şcolare la care lucra profesorul, credeau că ancheta a fostorganizată de DNA.

De asemenea, numeroase semne de întrebareridică şi faptul că lucrările care au asigurat intrarea elevei în examenul de bacalaureatau fost “aduse” de la poliţie. „Eleva a terminat liceul. A fost examinată de profesori dinşcoală. I-au fost trecute notele în catalog. Profesorii i-au acordat note detrecere pe baza lucrărilor care erau la poliţie. Profesorul nu dorea să-i treacănotele în catalog”, ne-a explicat directorul Colegiului „Henri Coandă” Bacău,Carmen Popa.

Pe 30.05.2011, un profesor dematematică de la Colegiul “HenriCoandă” Bacău a fost „ridicat” cu mascaţii după ce a luat 200de lei mită de la o elevă pentru a o trece clasa şi, implicit, pentru a-ipermite să se înscrie la examenul de bacalaureat.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image