2018-12-11 18:43


Andrei Gerea: Corpul de control a făcut verificări la Complexul Energetic Hunedoara. Trei rapoarte au plecat către DNA

 |  09:25
Andrei Gerea: Corpul de control a făcut verificări la Complexul Energetic Hunedoara. Trei rapoarte au plecat către DNA

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat, joi, că la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) au fost făcute verificări de către Corpul de Control al ministerului, trei dintre rapoarte „plecând către DNA”.

Fiind întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă la Petroşani, dacă este adevărat că, în urmă cu câteva săptămâni, Corpul de Control al Guvernului a fost la CEH şi dacă da, ce a constatat, Andrei Gerea a spus: "Al premierului (Corpul de Control - n.r.) nu ştiu ce a constat. Al nostru (Corpul de Control - n.r.) a întocmit rapoartele de control şi pe diverse speţe, trei au plecat către DNA”.

Chestionat ce vizau cele "trei speţe", Andrei Gerea a refuzat să dea detalii, precizând doar: "O să le aflăm!”.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea a mers, joi, în Valea Jiului, după ce, marţi după-amiază, liderul sindical de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, a intrat în greva foamei şi s-a legat cu lanţuri de poarta de la intrarea în mină, protestând pentru salvarea locurilor de muncă.

De asemenea, sute de mineri au declanşat proteste.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Energiei să meargă la CEH şi să anunţe salariaţii că Guvernul acordă un ajutor de stat de 167 de milioane de lei complexului, dar să aibă asupra sa şi documente prin care să le arate acestora că FMI şi CE cer închiderea unităţii.

"Vă rog să mergeţi cu ceea ce aprobăm azi, dar să mergeţi şi cu ceea ce ne cer tot timpul şi Comisia, şi FMI-ul, să închidem CNH-ul (CEH Hunedoara-n.r.). Poate ne ajută ei să-l salvăm şi să facem restructurările de care e nevoie şi să-l salvăm", i-a spus premierul Victor Ponta ministrului Energiei la începutul şedinţei Guvernului de miercuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-29

TAGURI: andrei, gerea, corp, control, face, verificari, complex, energetic, hunedoara, raport, pleaca, dna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...