2019-01-23 05:15


Andrei Tinu vrea ca Bulevardul Poligrafiei să poarte numele tatălui său, Dumitru Tinu

 |  17:02
Andrei Tinu vrea ca Bulevardul Poligrafiei să poarte numele tatălui său, Dumitru Tinu

Andrei Tinu vrea ca Bulevardul Poligrafiei, ce trece pe lângă Casa Presei, să poarte numele tatălui său, fostul jurnalist Dumitru Tinu. În acest sens, Tinu se va adresa săptămâna viitoare consilierilor Primăriei Capitalei.

„O să depun un memoriu la CGMB, prin care o să încerc să-i conving pe consilieri să schimbe numele Bulevardului Poligrafiei în Dumitru Tinu având în vedere personalitatea tatălui meu şi ce a însemnat pentru presa din România. Vreau să solicit şi sprijinul Clubului Român de Presă, al cărui preşedinte a fost şi tata”, a declarat, pentru PUTEREA, Andrei Tinu.

Dumitru Tinu a debutat în jurnalism la „Scânteia” în 1962, fiind corespondent special în timpul „Primăverii de la Praga” (1968) şi la alte evenimente internaţionale până în 1989. În 1991 a fondat ziarul „Adevărul”, al cărui director a fost până la moartea sa în accidentul de maşină, pe 1 ianuarie 2003. A fost acuzat de colaborare cu Securitatea şi că a făcut poliţie politică.

„Eu am formulat o cerere la CNSAS, pentru a confirma sau infirma că tata a colaborat cu Securitatea, iar răspunsul a fost de necolaborare. El a fost corespondent pe politică externă pentru «Scânteia», dar informaţiile date de el au fost pur jurnalistice şi au fost publicate în ziar. Tatăl meu nu e fost turnător”, a mai spus Andrei Tinu.

Deşi profesional nu îi calcă pe urme tatălui, Andrei Tinu rămâne în viaţa publică, el anunţându-şi candidatura la şefia Tineretului Social Democrat (TSD), unde în prezent ocupă funcţia de secretar executiv pe probleme de comunicare. Tinu vrea să câştige preşedinţia TSD pe 28 septembrie, având ca principal punct al programului introducerea votului de la 16 ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-10

TAGURI: andrei, tinu, dumitru, bulevardul, poligrafiei, bulevard, tata, nume, tsd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...