2018-12-18 17:19


Angajații ROMATSA anunță GREVĂ GENERALĂ! Când este programat protestul și ce se va întâmpla pe AEROPORTURI

 |  17:58
Angajații ROMATSA anunță GREVĂ GENERALĂ! Când este programat protestul și ce se va întâmpla pe AEROPORTURI

Angajaţii Romatsa vor declanşa greva generală în 30 mai, pe termen nelimitat, începând cu ora 09.00, a declarat joi, pentru News.ro, liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Gabriel Tudorache. Este de așteptat ca traficul aerian să fie grav afectat, indiferent de companie, anunțul fiind o veste proastă pentru toți românii care au vacanțe programate sau folosesc avionul în interes de serviciu sau de afaceri și au biletele deja cumpărate.

În data de 12 mai, controlorii de trafic aerian au declanşat o grevă de avertisment de două ore şi au spus că vor continua negocierile pentru a găsi soluţii la cele aproximativ 50 de solicitări şi a încheia contractul colectiv de muncă, astfel încât să nu se ajungă la grevă generală, care ar perturba pe termen nelimitat traficul aerian.

”În data de 30 mai, începând cu ora 9.00, vom declanşa greva generală pe termen nelimitat”, a declarat Tudorache joi, pentru News.ro.

În 12 mai, Tudorache a declarat, după greva de avertisment, că va urma o perioadă de negocieri, în speranţa că se va încheia contractual colectiv de muncă şi că se vor rezolva toate revendicările angajaţilor Romatsa.

Directorul general al Romatsa, Valentin Cimpuieru, a declarat, după greva de avertisment, că angajaţii ROMATSA nu vor intra în grevă generală, pentru că negocierile continuă.

Controlorii de trafic aerian au fost, în 12 mai, între orele 11.00 şi 13.00, în grevă de avertisment, nemulţumiţi că nu a fost încheiat un nou contract colectiv de muncă (CCM), deşi negocierile se poartă din februarie 2016.

Potrivit sindicatului, în grevă de avertisment au fost toţi cei 1.500 de angajaţi ai Romatsa, de la 16 turnuri de control, care dirijează zilnic aproximativ 3.000 de avioane.

În cele două ore de protest, angajaţii au asigurat, conform prevederilor legale, o treime din zborurile programate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-25

TAGURI: romatsa, greva generala, aeroport, avion, atsr, 30 mai, protest
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...