2018-10-16 08:47


Angajaţii unui restaurant unde zeci de turişti s-au îmbolnăvit, purtători de streptococ şi stafilococ

 |  07:12
Angajaţii unui restaurant unde zeci de turişti s-au îmbolnăvit, purtători de streptococ şi stafilococ

Reprezentanţii DSP Sibiu au anunţat, luni, că o parte dintre angajaţii restaurantului din municipiul Sibiu unde peste 40 de turişti s-au îmbolnăvit în noaptea de Revelion sunt purtători de streptococ şi stafilococ.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au precizat, într-un comunicat de presă, că au fost finalizate o parte dintre analizele recoltate la restaurantul în care zeci de turişti din Bucureşti s-au îmbolnăvit în noaptea de Revelion.

"Au fost prelevate 19 probe de exudate faringiene şi nazale de la personalul blocului alimentar. În opt probe din secreţiile nazale s-a izolat stafilococ coagulazo-pozitiv, dintre care două probe cu stafilococ coagulazo-pozitiv, MRSA. În două probe din secreţiile faringiene s-a izolat streptococ beta hemolitic, non grup A", se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii DSP Sibiu au mai menţionat că au fost lucrate şi 15 coproculturi de la personal, care sunt negative pentru germeni patogeni.

Totodată, sunt în lucru probele din alimentele care au fost servite în 31 decembrie 2015, precum şi probele din materiile prime din care s-au preparat felurile servite.

Până la finalizarea cercetărilor, unitatea rămâne închisă din dispoziţia reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-05

TAGURI: angajaz, restaurant, zeci, turist, imbolnaveste, purtator, streptococ, stafilococ
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JEANA KYZDA (MÎNDRĂ)
05 Ian 2016

AFERIM! BRAVA! ÎN SFÎRȘIT AVEM ȘI NOI CU CE SCOATE OCHII FASOLITEI EVROPE! CÎȚI TRAFICANȚI, ATESTAȚI, ”DĂ” STREPTOCOCI & STAFILOCOCI, POSEDĂ EVROPA ”PĂ” CĂPĂȚÎNA ”DĂ” LOCUITOR? AUD? SĂ NU LE FOUTZI MUMA-N COURR?
Random imageUltimele stiri


loading...