2017-01-16 14:57

SOCIAL


ANI: Andronescu, Popa, Robu, Drăgulescu sunt incompatibili, fiind şi rectori, şi parlamentari

 |  16:10
ANI: Andronescu, Popa, Robu, Drăgulescu sunt incompatibili, fiind şi rectori, şi parlamentari

ANI susţine că Ecaterina Andronescu, Florian Popa (ambiiPSD), Nicolae Robu (PNL) şi Iosif Drăgulescu (PDL) sunt incompatibili deoareceexercită simultan funcţia de rector şi parlamentar.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urmaprocedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic alincompatibilităţilor de către:Ecaterina Andronescu, rector al UniversităţiiPolitehnica din Bucureşti şi senator în Parlamentul României,FlorianPopa, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila»dinBucureşti şi deputat în Parlamentul României, Nicolae Robu, rector alUniversităţii Politehnica din Timişoara şi senator în Parlamentului României,şiŞtefan Iosif Drăgulescu, rector al Universităţii de Medicină şiFarmacie «Victor Babeş» din Timişoara şi deputat în Parlamentului României”, searată într-un comunicat al ANI. Inspectorii de integritate spun că în cazultuturor celor patru „au fost identificate elemente în sensul încălcăriiregimului juridic al incompatibilităţilor,deoarece,conform art.215, alin. (3) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011: «Persoanele care ocupăo... demnitate publică nu pot exercita funcţia de rector pe perioadaîndeplinirii mandatului», iar, potrivit art. 215, alin. (4) din acelaşi actnormativ: «Funcţia de rector este incompatibilă cu deţinerea de funcţii deconducere în cadrul unui partid politic pe perioada exercitării mandatului»”.În legătură cu acuzaţiile ANI, Andronescu, Robu şi Drăgulescu s-au prezentat lasediul ANI pentru a-şi exprima punctul de vedere, iar Popa a trimis un punct devedere scris.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatatstarea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţiesau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor legii menţionate, cuexcepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. În cazul în care persoana numai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării deincompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la datarămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămâneriidefinitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţeiunei stări de incompatibilitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SPIRIDON
03 Iun 2011

Minunat!Voi cand platiti salariile restante????Dom nul Georgian, director ge neral ce spune????

Adauga un comentariu

Random image