2018-12-11 11:46


ANM a emis cod portocaliu de vreme rea: Ploi, vânt puternic şi ninsori la munte

 |  10:51
ANM a emis cod portocaliu de vreme rea: Ploi, vânt puternic şi ninsori la munte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de ploi, vânt puternic şi ninsori la munte valabilă în 14 județe. De asemenea, un număr de 21 de judeţe sunt vizate de o atenţionare cod galben de vreme rea.

Potrivit ANM, în intervalul 11 octombrie, ora 18:00 — 12 octombrie, ora 20:00, județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanța și Tulcea, precum zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor afla sub Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte și intensificări susținute ale vântului. În aceste zone se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50...60 l/mp și pe arii restrânse 80...90 l/mp.

Meteorologii au mai anunţat că, în perioada 11 octombrie, ora 15:00 — 13 octombrie, ora 10:00, județele Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Mureș, Harghita, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Dâmbovița și municipiul București se vor afla sub Cod galben de ploi.

Potrivit ANM, în special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. De asemenea, la munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

„Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55...65 km/h cu precădere în regiunile estice și la munte și pentru intervale scurte de timp peste 75...80 km/h în zona litoralului, dar și pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea”, precizează ANM. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-11

TAGURI: anm, emite, cod, portocaliu, vreme, rea, ploaie, vant, puternic, ninsoare, munte
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...