2018-11-21 04:24


ANM: Ploi torenţiale în 13 judeţe, ninsori la munte

 |  12:50
ANM: Ploi torenţiale în 13 judeţe, ninsori la munte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod galben de ploi torenţiale valabilă în 13 județe până marți, la ora 14.00. De asemenea, meteorologii au mai emis o atenţionare de ploi, vânt puternic și ninsori valabilă pentru arii extinse în sudul, centrul și estul țării.

Potrivit ANM, în intervalul 8 noiembrie, ora 02:00 — 08 noiembrie, ora 14:00, în sudul Banatului, vestul și nordul Olteniei și în nordul Munteniei, precum și în Munții Banatului, Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 — 50 l/mp.

Județele vizate de atenţionarea cod galben de ploi torenţiale sunt: Dolj, Mehedinți, Gorj, Caraș Severin, Vâlcea, Argeș, Brașov, Prahova, Alba, Hunedoara, Argeș, Sibiu și Covasna.

Meteorologii anunţă că ploile vor continua și în următoarele zile, iar temperaturile vor scădea accentuat în toate regiunile.

Potrivit ANM, în intervalul 7 noiembrie, ora 22:00 — 8 noiembrie, ora 20:00, se vor semnala ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori în zona montană înaltă.

Astfel, va ploua pe arii extinse în sudul, centrul și estul țării, unde cantitățile de apă vor depăși local 15 — 20 de l/mp și izolat 30 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă și pe suprafețe restrânse se vor semnala descărcări electrice.

La munte, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

ANM mai precizează că vântul se va intensifica mai ales în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze de 55...60 km/h.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-07

TAGURI: anm, ploaie, torentiala, 13, judet, ninsoare, munte
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...