2017-01-18 08:07

SOCIAL


Anomalii ale sarcinii, depistate la Filantropia

 |  21:00
Anomalii ale sarcinii, depistate la Filantropia

Noul Departament de Medicină Materno-Fetală din cadrul Maternităţii Filantropia, inaugurat ieri, va investiga sarcinile cu risc şi care are ca scop depistarea malformaţiilor congenitale sau accidentale care nu au legături cu anomaliile genetice. Costurile depăşesc un milion de euro, iar mare parte din finanţare a fost asigurată de PMB, în a cărei subordine se află spitalul.

„La Maternitatea Filantropia vin anual aproximativ 10.000 de paciente. Anul trecut s-au născut aici 3.700 de copii, iar anul acesta 3.200“, a declarat prof. dr. Gheorghe Peltecu, directorul spitalului.

De asemenea, screeningul pentru sindromul Down, din cadrul secţiei nou inaugurate este singurul din Capitală de acest fel, aprobat de Ministerul Sănătăţii. Departamentul dispune de dotări de ultimă oră, iar personalul este format în centre de renume din străinătate.

„Avem legături cu Centrul de pregătire de la Londra, acolo trimitem medici tineri să se pregătească, asigurându-le burse, condiţia fiind să se întoarcă, să lucreze aici“, a spus prof. dr. Peltecu.

Departamentul a fost extins la patru camere şi dispune de patru aparate, două aparate pentru screening pentru trimestrul doi de sarcină şi două pentru trimestrul al treilea de sarcină. Departamentul a fost organizat în mansarda spitalului, care are o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi. Aceasta a fost consolidată, reamenajată şi are, pe lângă cele patru cabinete de screening şi şase cabinete pentru consultaţii, şi o sală pentru gimnastică pentru gravide. Maternitatea are, pe lângă secţii de de ginecologie, săli de naşteri şi chirurgie laparoscopică şi oncologie, neonatologie şi anestezie Terapie Intensivă.

În total sunt 195 de paturi, dintre care 10 pentru zi, iar de serviciile de aici pot beneficia atât persoanele din Bucureşti, arondate spitalului, cât şi cazuri grave, timise din întreaga ţară.

Toate spitalele din subordinea PMB, modernizate

Primarul general al Capitalei a apreciat activitatea colectivului de aici şi a insistat asupra necesităţii comunicării cu pacientele sau membrii familiilor acestora.

„Vă spun din experienţa acumulată timp de zece ani, cât am fost preşedinte al Colegiului Medicilor al Municipiului Bucureşti, că majoritatea problemelor de malpraxis au fost din cauza personalului medical. Comunitatea nu este favorabilă, este gata să condamne, să blameze, iar când nu o face ea, o fac reprezentanţii ei. Doresc o reconciliere morală cu comunitatea“, a spus Sorin Oprescu.

Acesta a reliefat că toate lucrările au fost posibile prin efortul Consiliului General al Capitalei, al Administraţiei Spitalelor şi al celor din spital, dar şi prin contribuţii ale Primăriei Sectorului 1. De asemenea, a menţionat că toate spitalele care sunt în administrarea primăriei vor fi aduse la standarde moderne.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-24

TAGURI: anomalii sarcina, filantropiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image