2018-12-11 05:05


ANP: Bugetul pentru penitenciare a fost majorat în ultimii doi ani. Finanţarea rămâne totuşi o problemă reală

 |  14:30
ANP: Bugetul pentru penitenciare a fost majorat în ultimii doi ani. Finanţarea rămâne totuşi o problemă reală

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a precizat, într-un comunicat de presă, că bugetul instituției a fost majorat în ultimii doi ani, dar cu toate acestea, finanțarea rămâne o problemă reală.

Reacția ANP vine după ce sindicaliștii au anunțat că vor protesta.

"Necesitatea asigurării unei finanțări decente este o cerință care se regăsește la nivelul tuturor instituțiilor statului, iar realizarea acestui deziderat trebuie raportată la contextul social existent. Din această perspectivă, alocarea unor subvenții bugetare adaptate nevoilor este o problemă reală, perpetuată timp de ani de zile și a cărei rezolvare a debutat abia în ultimii doi ani. Astfel, prin eforturile constante ale Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor, s-a asigurat o majorare constantă a bugetului, creșterea fiind considerabilă. Dacă în 2012 bugetul aprobat inițial din subvenții de la bugetul de stat a fost de 771.413.000 lei, în anul 2015 bugetul inițial a fost de 925.900.000 lei", a precizat ANP într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pentru achitarea drepturilor de personal și îmbunătățirea condițiilor de detenție, bugetul sistemului penitenciar a fost suplimentat în 2015 cu suma de 65.941.000 lei.

"Anul trecut au fost achiziționate următoarele bunuri destinate îmbunătățirii condițiilor de muncă și dotării personalului: mijloace de transport pentru grupele operative, autospeciale pentru transportul deținuților, mijloace de comunicare (radiotelefoane), camere video, pistoale letale și neletale, achiziții care continuă și în prezent", a precizat ANP.

Sursa citată a mai anunţat că evoluția numărului de angajați ai sistemului administrației penitenciare este în creștere continuă. De asemenea, dialogul social este asigurat constant conform prevederilor legale.

Un număr de 500 de membri ai Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) vor protesta joi în fața Ministerului Justiției. Aceştia cer suplimentarea numărului de personal și plata integrală a drepturilor salariale restante de opt luni. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-12

TAGURI: anp, buget, penitenciare, majoreaza, doi, ani, finantare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...