2018-09-24 18:38


ANP: S-au găsit SOLUȚII pentru deficitul de locuri din penitenciare

 |  20:36
ANP: S-au găsit SOLUȚII pentru deficitul de locuri din penitenciare

În contextul în care la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se înregistra recent un deficit de 7.408 de locuri de cazare, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrică, a declarat, vineri, că de anul viitor ar putea fi date în folosinţă 1.421 de noi locuri de cazare în penitenciarele din România. Mai mult, susţine el, în acelaşi timp se va continua modernizarea penitenciarelor existente. Dobrică a adăugat că angajaţii din penitenciare vor duce o „muncă titanică” săptămâna viitoare, având în vedere că sunt peste 3.000 de deţinuţi care au drept la eliberare condiţionată potrivit legii privind recursul compensatoriu, potrivit News.ro.

"Anul viitor ne propunem să dăm drumul la 1.421 de noi locuri de cazare în câteva unităţi penitenciare pe care le-am identificat deja. Concomitent, continuăm modernizarea locurilor de cazare la standarde europene existente deja în sistemul penitenciar. În această toamnă am dat deja în folosinţă cele 200 de locuri de la Penitenciarul Bacău, în decembrie vor fi date în folosinţă 200 de locuri de la Penitenciarul Giurgiu şi avem 500 de locuri în proces de modernizare la Penitenciarul Deva”, a declarat Marian Dobrică la conferinţa despre protecţia drepturilor deţinuţilor şi condiţiile de detenţie din România, organizată la Institulul Naţional de Statistică.

Directorul ANP a spus că săptămâna viitoare, angajaţii din penitenciare vor duce o „muncă titanică”, ţinând cont de faptul că sunt alţi 3.349 de deţinuţi care au drept de eliberare condiţionată, potrivit legii privind recursul compensatoriu.

"Despre cele 3.349 de situaţii amintite de domnul ministru, pentru care se deschide vocaţia la liberarea condiţionată, se deschide pentru săptămâna viitoare, asta presupune că, începând de luni şi până vineri, în fiecare penitenciar va fi o muncă titanică”, a spus Marian Dobrică.

Peste 500 de deţinuţi au fost eliberaţi joi, în prima zi de la intrarea în vigoare a legii privind recursul compensatoriu, a anunţat, vineri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. El a spus că această cifră este mare şi i-a depăşit aşteptările, pentru că nu credea că "impactul va fi atât de mare".

Ministrul a precizat că 3.349 de deţinuţi au dobândit dreptul de a primi eliberare condiţionată.

Legea privind recursul compensatoriu prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate intră în vigoare joi, urmând ca primii deţinuţi beneficiari ai noului act normativ, să fie deja puşi în libertate.

Conform legii, condiţiile necorespunzătoare se referă la cazarea într-un spaţiu mai mic sau egal cu 4 mp/deţinut, care se calculează, excluzând suprafaţa grupurilor sanitare şi a spaţiilor de depozitare a alimentelor, prin împărţirea suprafeţei totale a camerelor de deţinere la numărul de persoane cazate în camerele respective, indiferent de dotarea spaţiului în cauză; lipsa accesului la activităţi în aer liber; lipsa accesului la lumină naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilaţie; lipsa temperaturii adecvate a camerei; lipsa posibilităţii de a folosi toaleta în privat şi de a se respecta normele sanitare de bază, precum şi cerinţele de igienă;existenţa infiltraţiilor, igrasiei şi mucegaiului în pereţii camerelor de detenţie.

Perioada pentru care se acordă zile considerate ca executate în compensarea cazării în condiţii necorespunzătoare se calculează începând cu 24 iulie 2012.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-21

TAGURI: anp, solutii, deficit, penitenciare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FÂS!
21 Oct 2017

Dar pentru plata de la CEDO imputată românilor, în niciun caz foștilor miniștrii de justiție, niciunui prim-sinistru din 90 încoa, NU SE PUNE?!? Adică pentru PROSTIE, REA-VOINȚĂ, INDOLENȚĂ, INCOMPETENȚĂ veche de 3 decenii, nu intră la pușcărie niciunul, dar proștii de români pentru un furt de pahar cu apă rece - DA! LOAZE POLITICE! Niciun blestem și niciun cuvânt TARE nu sunt suficiente pentru voi..chiar dacă v-ar mânca IADUL întreg, de vii și tot nu ați putea vreodată compensa ceea ce-ați făcut!
NUMAI PROMISIUNI!
21 Oct 2017

O SĂ FACEM, O SĂ DREGEM, O SĂ NE KK-M PE NOI! Și ăia sunt băgați de-a valma - mici găinari, cu violatori, psihopați sau criminali cu sânge rece! Cică se aud strigătele de ajutor venite din partea bărbaților violați, unii se mutilează, alții se sinucid aruncându-se cu capul în pereți! Cică suntem o țară de creștini....gaborii se uită amuzați sau nu se bagă...știu ei de ce! România? Țară blestemată!
ANONIM
21 Oct 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/45826153.https://petitieonline.net/petitie/09726156.Semnați,oameni buni!Bulevardul Basarabia are nevoie de modernizare grabnic!Capitala are nevoie de magistrala 7 până în 2020!
LEVST.
23 Oct 2017

Marea eliberare, data cu dedicatie pentru corupti? Lider sindical din penitenciare: Pleaca acasa discret, ascunsi printre gainari, criminali si violatori.'... se aplica tuturor detinutilor - hoti, talhari, criminali, violatori, corupti, toti primesc aceste beneficii. Daca la un act de gratiere normala unele categorii ERAU EXCLUSE - detinuti care savarsisera infractiuni cu violenta, care savarsisera fapte de coruptie sau fapte reprobabile -, acum nu se mai intampla acest lucru...."------_________------exact ce spuneam luni in urma, cu ocazia protestelor impotriva unei legi de amnistie generala, si anume ca guvernantii(mafiotii) au tot timpul la dispozitie, protestatarii se vor domoli , chiar se vor imprastia in cele 4 vanturi, si marii corupti(proveniti din guvern , din fost guvern sau clientela) vor iesi anticipat de la puscarie, gratie unei ssmecherii clocite de guvernanti.Exact asta se intampla!
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...