2018-12-16 17:42


ANPC a amendat Enel Energie Muntenia cu 13.000 lei

 |  07:08
ANPC a amendat Enel Energie Muntenia cu 13.000 lei

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat Enel Energie Muntenia cu 13.000 de lei. Sacţiunea s-a aplicat în condiţiile în care Enel impunea consumatorilor care doreau să denunţe unilateral contractul de furnizare a energiei să plătească 400 de lei pentru fiecare lună pentru care operează denunţarea.

ANPC a precizat, într-un comunicat de presă, că o asociaţie de proprietari din Voluntari s-a plâns de existenţa unor clauze abuzive în contractul standard de furnizare a energiei electrice: în cazul în care consumatorii doreau să denunţe anticipat contractele, aceştia trebuiau să notifice cu 30 de zile înainte şi să plătească celeilalte părţi suma de 400 de lei pentru fiecare lună pentru care operează denunţarea contractului.

În urma acestei sesizări, Direcţia Generală de Control şi Supraveghere a Pieţei a desfăşurat un control.

Pe perioada desfăşurării controlului, Enel Energie Muntenia SA a prezentat trei contracte de furnizare a energiei electrice încheiate cu asociaţii de proprietari şi trei contracte încheiate cu consumatori persoane fizice.

În urma verificărilor s-a constatat că acea clauză de denunţare era menţinută, fiind modificate doar termenele aferente notificării şi sumele datorate în caz de denunţare anticipată.

Potrivit concluziilor controlului, SC Enel Energie Muntenia SA utilizează o practică comercială agresivă, impunând consumatorilor "să ramână captivi în contractul de furnizare a energiei electrice pe toată durata contractuală".

"SC Enel Energie folosea o poziţie de forţă, o influenţă nejustificată faţă de consumatori, putând limita libertatea de alegere şi comportamentul consumatorilor de a denunţa contactul de furnizare a energiei electrice. S-a constatat încălcarea prevederilor Legii nr. 363/2007 modificată, operatorul economic fiind sancţionat cu amendă contravenţională", se arată în comunicatul ANPC.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-12

TAGURI: anpc, amendeaza, enel, energie, muntenia, 13000, lei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...