2019-01-22 06:26


ANSVSA: Toate transporturile de păsări din țările unde sunt focare de gripă aviară, verificate

 |  10:08
ANSVSA: Toate transporturile de păsări din țările unde sunt focare de gripă aviară, verificate

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că verifică toate transporturile de păsări care vin din țările unde, în ultima perioadă, au fost diagnosticate focare de gripă aviară, scopul acţiunii fiind prevenirea pătrunderii bolii pe teritoriul României.

Potrivit sursei citate, în urma informațiilor primite de la Comisia Europeană și a mesajelor de alertă ale Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală referitoare la situația epidemiologică privind influența aviară din Uniunea Europenă, ANSVSA a întreprins măsuri suplimentare pentru a preveni pătrunderea bolii pe teritoriul României.

Printre măsurile luate de veterinari se numără monitorizarea severă a comerțului intracomunitar şi verificarea tuturor transporturilor de păsări care vin din țările unde au fost diagnosticate focare de influență aviară.

"S-a dispus respectarea cu strictețe a condițiilor de biosecurite în fermele comerciale de păsări și în gospodăriile populației, având în vedere pericolul pe care îl reprezintă migrația păsărilor sălbatice ce se află în plină desfășurare și rolul păsărilor sălbatice 'punte' (guguștiuci, vrăbii, porumbei etc) în difuzarea virusului gripal aviar; informarea primăriilor, fermierilor și a instituțiilor ce dețin responsabilități în supravegherea păsărilor sălbatice asupra evoluției focarelor de gripă aviară din alte țări și a măsurilor care trebuie respectate pentru a evita apariția bolii", se menționează în comunicatul citat.

ANSVSA a dispus intensificarea măsurilor specifice privind gripa aviară în exploatațiile comerciale și revizuirea programelor de biosecuritate, primăriile fiind notificate să dispună interzicerea accesului palmipedelor (rațe, gâște) la luciul de apă.

Potrivit sursei citate, au fost instruiți medicii veterinari pentru asigurarea unei supravegheri sanitare veterinare continue privind influența aviară și a respectării legislației specifice, s-a intensificat controlul pentru planurile de biosecuritate la nivelul exploatațiilor comerciale avicole și au fost impuse restricții și măsuri corespunzătoare în cazul în care sunt depistate neconformități.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-23

TAGURI: ansvsa, transport, pasari, tara, focar, gripa, aviara, verifica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BĂĂĂ, SĂ NU FACEȚI
24 Noi 2016

CA TÂMPITUL ĂLA DE FLUTUR, DE PE VREMEA LUI...DĂDEA CU APĂ DE PLOAIE ÎMBIBATĂ CU CEL MAI IEFTIN SĂPUN LICHID, PE JOS, ZELEZIND DRUMURILE...CONCOMITENT CU ARDEREA ORĂTĂNIILOR DE VII, CU FORȚA LUATE AMĂRÂȚILOR DE ȚĂRANI, PE MOTIV DE AVIARĂ...CÂND COLO, CE SĂ VEZI? NUMAI ÎN VISELE LUI DE ÎNNARIPATĂ PROASTĂ, CU CAP PUTUROS, GREȚOS DE FLUTURE D-ĂLA, DE NOAPTE, CARE UNELTEȘTE LA ÎNTUNERIC, TEMÂNDU-SE PENTRU SINE, PENTRU ZIUA CÂND VA RĂMÂNE LIPIT DE BECUL DE LA BECIUL DOMNESC, DIN BUDA TURCEASCĂ DE ACOLO!
Random imageUltimele stiri

loading...